V pozdním večerním čase svede Znojmo boj o semifinálový mečbol

Naši soupeři
SO 19. 3. 2016
Znojemští hokejisté v letošním play-off dál píšou historii. Po premiérovém postupu mezi nejlepší čtyři týmy ligy nyní poprvé drží v semifinálové sérii vedení a do Linze v neděli pojedou bojovat o třetí výhru. Zápas, který bude v konferenci vysílat ServusTV, začíná netradičně až ve 20:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Sébastien Piché před dvěma lety získal titul s Bolzanem, v posledních dvou letech byl už v dresu Linze nejproduktivnějším zadákem EBEL

Páteční třetí duel Orlů s Linzem na znojemském ledě byl velmi vyrovnaný, ostatně jako drtivá většina vzájemných soubojů v letošní sezóně. Těsné vítězství 3:2 nakonec Znojmo udrželo, i když v závěrečném náporu při přesilovce a s odvolaným brankářem sahal rakouský celek po vyrovnání. Po utkání mu však zbyla jen hořká pachuť v ústech a odjezd do kabiny mezi slavícími domácími hráči.

A i když po závěrečné siréně na ledě plály emoce, pár minut poté už nejproduktivnější útočník hostů v play-off Olivier Latendresse mluvil jasně: "Zkrátka jsme nebyli dost dobří. Nepodali jsme výkon, který odpovídá kvalitě našeho týmu. Dokážeme hrát mnohem lépe, ale vůbec jsme to nepředvedli," kritizoval. "Je to jednoduché. Musíme se zlepšit a v neděli vyhrát. Už jsme Znojmo v sérii dokázali porazit," věří v obrat.

To Orli doufají v opakování minulého duelu v Horním Rakousku, kdy dokázali výborným týmovým výkonem domácí zcela vynulovat a ani jednou neinkasovali. Nebude to však jednoduché. Už páteční utkání ve Znojmě ukázalo, že potenciál Černých křídel v ofenzivě je obrovský. "Podali jsme ale disciplinovaný výkon a snad kromě druhé inkasované branky neudělali v defenzivě chybu," podotkl brankář Patrik Nechvátal.

"V závěru se dostávali do tlaku, ale v takové situaci je důležité zůstat klidný. Hlavně u brankáře," usmíval se znojemský maskovaný muž, který po návratu do branky odchytal druhý vítězný zápas. "Dopředu se moc nekoukáme, spíš se to snažíme brát zápas od zápasu. Až budeme mít na kontě čtyři výhry, bude to ten úspěch, o který se všichni snažíme," dodává.

Výhodou znojemského mužstva je vyrovnanost jeho formací. Ve třech semifinálových zápasech se gólově dokázaly prosadit všechny útočné formace, zatímco hosté zejména v závěru posledního duelu odehráli většinu času na ledě jen se dvěma elitními útoky.

Nadále jsou v prodeji vstupenky na úterní páté semifinále, více informací naleznete pod tímto odkazem.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
34 16 11 4 3 127:102

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC LIWEST Black Wings Linz
konečná pozice v tabulce 2. 5.
body 20 16
aktuální forma Znojmo - Linz 3:2
Linz - Znojmo 0:3
Znojmo - Linz 3:4
Znojmo - Linz 3:2
Linz - Znojmo 0:3
Znojmo - Linz 3:4
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 13 bodů (6 + 7) Olivier Latendresse, 9 bodů (3 + 6)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 8 bodů (2 + 6) Marc André Dorion, 6 bodů (2 + 4)
brankář Patrik Nechvátal (93,1 %) Michael Ouzas (91,7 %)
využití přesilovek 20,3 % 24,6 %
úspěšnost oslabení 82,1 % 85,9 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #17 Thomas Berneker, #21 Miroslav Štolc
Čároví rozhodčí: #71 David Nothegger, #62 Ulrich Pardatscher

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Lattner, Bořuta, Biro, Lakos, Stehlík, Šulák, Štach – Tomas, Pucher, Novák – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Fiala – Rehuš.
Ouzas – Piché, Dorion, Lukas, Palin, Altman, Fechtig, Kirchschläger, Mayrhauser – Kozek, McLean, DaSilva – Latendresse, Hisey, Ulmer – Göhringer, Oberkofler, Hofer – Spannring, Moderer, Franz.
NEWSLETTER