Finálová premiéra ve Znojmě! Orli chtějí vyrovnat

Naši soupeři
SO 2. 4. 2016
Série závěrečné části play-off se přesouvá za stavu 1:0 pro Salzburg na jih Moravy. Znojemští hokejisté svému soupeři nebudou chtít nic darovat a poperou se o srovnání stavu. Přijďte Orly podpořit, začíná se netradičně už ve 14:45!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Juuso Riksman přišel do Salzburgu před koncem základní části. Zkušený finský gólman prokazuje své kvality i v play-off.

V pátek odstartovalo finále EBEL, po kterém se radovalo mužstvo ze Salzburgu. Znojmo tak i potřetí v letošním play-off vstoupilo do série prohrou. Podobně jako proti Dornbirnu a Linzi. I tak se ale v obou případech nakonec radovalo z postupu. O podobný kousek se proto pokusí znovu. Porážka je již minulostí a veškerá pozornost se upíná na nedělní zápas. V něm si poprvé v historii zahraje finále na domácím ledě. Očekává se plná hala fanoušků a bouřlivá atmosféra.

Ačkoliv je Salzburg, jakožto obhájce titulu a účastník tří finále v řadě, favoritem série, Orli si i přes porážku dokázali, že je hratelný. Za stavu 0:2 zápas nevzdali a dokázali jej ještě zdramatizovat. V závěru byl šťastnější soupeř, ale to se může příště obrátit. "Před prvním zápasem nikdo nevěděl moc, co očekávat. To je nyní za námi a my z toho máme ponaučení. Ve třetí třetině jsme si ukázali, jak to může fungovat. Budeme aktivnější v útoku, důraznější před bránou a trpělivější na kotouči," prozradil Ondrej Šedivý.

Rakušané jsou v poněkud odlišné situaci. Na rozdíl od svého finálového protivníka dokázali zvítězit ve všech úvodních zápasech letošního play-off. Kapitán Matthias Trattnig byl s předvedenou hrou spokojen: "Předvedli jsme skvělou týmovou hru. Naše přesilovka byla navíc perfektní. Dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem a po zásluze jsme vyhráli. Máme mnoho zkušeností a víme, co máme dělat dál." "Musíme hrát nadále naši hru a být agresivní v útočném pásmu," dodává autor druhé branky Dominique Heinrich.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
29 15 7 1 6 92:100

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
konečná pozice v tabulce 2. 1.
body 20 20
aktuální forma Salzburg - Znojmo 4:2
Linz - Znojmo 2:5
Znojmo - Linz 4:2
Salzburg - Znojmo 4:2
Villach - Salzburg 1:2
Salzburg - Villach 2:1
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 22 bodů (7 + 15) John Hughes, 12 bodů (6 + 6)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 9 bodů (2 + 7) Matthias Trattnig, 9 bodů (5 + 4)
brankář Jan Lukáš (92,6 %) Juuso Riksman (94,2 %)
využití přesilovek 22,2 % 21,3 %
úspěšnost oslabení 78,6 % 86,7 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #28 Trpimir Piragic, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #89 Michael Hofstätter, #72 Damir Rakovic

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Biro, Bořuta, Šulák, Lakos, Stehlík, Lattner, Štach – Tomas, Pucher, Rehuš – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Novák – Fiala.
Riksman – Kutlák, Trattnig, Connelly, Fahey, Heinrich, Viveiros, Baltram, Pallestrang – Welser, Walter, Latusa – Sterling, Duncan, Hughes – Ledin, Komarek, Kristler – Aquino, Rauchenwald, Hochkofler.
NEWSLETTER