Patrik Nechvátal: Udělali jsme radost lidem. To je vždy skvělé!

Rozhovory
PO 18. 4. 2016
Patrik Nechvátal má za sebou dva roky ve znojemském brankovišti. Tento třiadvacetiletý gólman letos zasáhl do padesáti sedmi utkání a velkou měrou tak dopomohl týmu k zisku stříbrných medailí.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil celou sezónu?
Byla výborná ode všech. Myslím, že můžeme být spokojeni. Chyběl nám ještě ten malý krůček k prvnímu místu. To se nám sice nepovedlo, ale po čase se to uleží v hlavách. Udělali jsme radost lidem, a to je vždy skvělé.

Vzpomínáte si, která chvíle pro vás osobně byla v play-off nejtěžší?
Určitě druhý zápas série s Dornbirnem, kde jsme prohráli 0:5. Za stavu 0:1 ve druhé třetině jsem cítil, že tým potřebuje, abych chytal na 120 procent, což se mi vůbec nepovedlo. Ze dvou střel jsem dostal dva rychlé góly.

Patrik Nechvátal ve Znojmě působí již druhým rokem, během kterých se vypracoval v týmovou jedničku.

Co jste si řekli v kabině po posledním finálovém zápase?
Bylo to takové spontánní. Po posledním zápase se to víceméně už moc neřeší, protože končí sezóna. Všichni jsme věděli, že druhé místo je skvělý úspěch, přestože nám nebyla dopřána ta nejcennější meta.

Kam ve své kariéře řadíte tento úspěch?
Pro mě je to největší úspěch v kariéře. Jednoznačně!

Odchytal jste prakticky celou základní část, ale v play-off jste do branky pustil Jana Lukáše. Nebyl jste z toho zklamaný?
Po prvních dvou zápasech s Dornbirnem se něco změnit muselo, nehráli jsme dobře. Bylo to jen ku prospěchu, protože jsme se nakonec dostali až do finále. Nejsem zklamaný. V tu chvíli jsem měl období, kdy to nebylo z mé strany ono. Jan Lukáš chytil formu a využil toho. Celý tým hrál výborně, navzájem si pomáhali.

Jak jste vycházel s Janem Lukášem, vaším brankářským kolegou?
Úplně v pohodě. My jsme se znali léta, ještě než přišel do Znojma.

Co říkáte na fanoušky ve Znojmě? Na finále bylo dvakrát vyprodáno...
Fandilo se i ve chvíli, kdy se prohrávalo. Celou sezónu chodilo přes tři tisíce lidí. Fanoušci jsou tady úžasní. Celý rok nás hnali a vždy podporovali. Pamatuji si zápasy s Vídni nebo Kometou. Ta atmosféra byla úžasná. Finále EBEL to stejné. Už teď se těším na zápasy Česka se Švédskem. I tam bude určitě skvělá atmosféra jako byla loni s Finskem.

Jak budete trávit volno?
Já si dám po sezóně vždycky týden až dva volno. Pak zase začínám ihned trénovat, protože není na co čekat.

NEWSLETTER