Orli chtějí ukončit působení v CHL výhrou, proti bude Mnichov

Naši soupeři
ČT 8. 9. 2016
Tři zápasy, šest vstřelených branek a nula bodů. Taková je prozatím bilance Orlů v hokejové Lize mistrů. Chuť si budou chtít napravit v německém Mnichově, kde ukončí své putování v prestižní soutěži. Úvodní buly je na programu v 19:30, přímý přenos vysílá stanice SPORT 2.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Dominik Kahun se narodil v Česku, od mládežnických kategorií však reprezentuje Německo. Nyní je lídrem Mnichova

Orli v posledním utkání CHL prohráli na vlastním ledě 1:3, čímž si fakticky uzavřeli cestu za postupem. Museli totiž čekat, jak dopadne vzájemný zápas Mnichova s Fribourgem. Štěstí se však na stranu znojemského celku nepřiklonilo, a tak je jasné, že skončí na poslední příčce tabulky skupiny F.

Jihomoravané hráli ve všech třech utkáních dobrý hokej, sráží je ale nízká produktivita a zbytečné chyby. "Nedáváme své šance a soupeř to dokáže potrestat. Máme sice těžké soupeře, ale vždycky jsme hráli vyrovnané partie. Pak ale přijde jedna minuta, ve které dostaneme dvě branky a je po zápase. Musíme se vyvarovat takových chyb," hodnotí dosavadní duely David Bartoš.

Přestože Orli prohráli již páté utkání v řadě, asistent trenéra Jiří Žůrek si z toho velkou hlavu nedělá: "Hráli jsme s opravdu těžkými soupeři, do toho jsme pořád cestovali. Ono to vypadá, že to není dobré, ale pro nás je důležité vzít si z těch utkání to pozitivní a připravit se dobře na ligu. V pátek si jedeme pro výhru, chceme být úspěšní v každém duelu."

Mnichov je společně s dalšími jednaadvaceti celky jistým postupujícím do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Výrazně k tomu přispěl gólman David Leggio, jenž se v úspěšnosti zákroků drží nad dvaadevadesáti procenty. Ve výborné formě hrají i němečtí reprezentanti Dominik Kahun a Michael Wolf.

Slabou stránkou německého mistra je naopak špatná disciplína. Red Bull nasbíral už 97 trestných minut, což je druhé největší číslo v celé soutěži. Horší už je jen Liberec, který má na kontě o zápas více.

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Lattner, Lakos, Řezníček, McMonagle, Kadeřávek, Biro, Stehlík – Tomas, Pucher, Kalus – Číp, Wronka, Hughesman – Beroun, Bartoš, Novák – Špaček, Vodný, Csamangó, Bruijsten.
Leggio – Regehr, Kettemer, Joslin, Quint, Boyele, Smaby, Abelthauser., Woerle – Christensen, Kahun, Mauer – Wolf, Matsumoto, Seidenberg – Aucoin, Macek, Flaake – Kastner. Eder. Trenér. Jackson.
NEWSLETTER