Trenér Šimíček: Nejpodstatnější je probudit v kabině chuť do hokeje a hlad po výhře

Rozhovory
ST 4. 1. 2017
Hned na úvod nového angažmá čekal na Romana Šimíčka těžký úkol, a to připravit své svěřence na zápasy v Salzburgu a Linzi. Ty se sice výsledkově nepovedly, při domácí premiéře však již Orli předvedli skvělý výkon, díky čemuž se posunuli blíže elitní šestce.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil váš první domácí zápas na lavičce Orlů?
Vynikající, protože se nám podařilo vyhrát! Klobouk dolů před tím, co kluci celých šedesát minut předváděli. Dřeli naplno, měli toho plné zuby. Je nás málo, máme hodně zraněných. Ukázal se charakter toho týmu. Já jsem přesvědčený, že síla mužstva je obrovská, jen je potřeba ji probudit. Čekáme, až se nám uzdraví další hráči. Věřím, že jdeme správnou cestou. Doufám, že se dostaneme zpátky na místa, na která Znojmo patří.

Roman Šimíček si v dresu Vítkovic zahrál i proti Orlům

Venku jste dvakrát prohráli. Co říkáte na výkony mužstva v předešlých zápasech?
Po zápase v Salzburgu jsem byl velice spokojený. Bohužel jsme nevyhráli, ale na hráčích byla vidět obrovská snaha. Snažili se plnit veškeré pokyny, které jsme jim dali před utkáním. Vedli jsme 2:1, ale ve třetí třetině jsme inkasovali. S Linzem bylo viditelné, že hráčům chyběly síly. Tahali jsme nohy. Přesto jsme Linz ve druhé třetině několikrát zatlačili. Zlomovým momentem utkání bylo trestné střílení, které jsme neproměnili. Troufnu si říct, že by zápas vypadal jinak, kdyby se nám podařilo vyrovnat. Salzburg i Linz jsou ale silní soupeři. Přiznejme si, že v tom stavu, ve kterém jsme, je hrozně těžké jim konkurovat.

Program EBEL je teď nahuštěný, hraje se téměř každý druhý den. Jak je náročné připravit hráče na další zápas?
Není moc času na regeneraci. To stejné se dá říct o trénincích. Nemůžeme moc zdokonalovat věci, které nejsou v zápasech ideální. Podle mě je však teď to nejpodstatnější probudit v kabině chuť do hokeje a hlad po výhře. Já si myslím, že to je ten základ. Postupně pak můžeme přidávat další prvky, které budeme vylepšovat. Je náročné hrát v takovém tempu, ale musíme se s tím porvat.

Jak to vypadá se zraněnými hráči? Proti Villachu nehráli nově ani Patryk Wronka a Antonín Bořuta...
Patryk Wronka bude chybět nejdéle týden. Antonín Bořuta měl virózu, takže by měl být brzy v pořádku. U Seana McMonagla doufáme, že stihne už páteční zápas. Ostatní vypadají na delší dobu, tam jsou ta zranění vážnější.

NEWSLETTER