Teddy Da Costa se po zranění vrací do sestavy, Roman Tomas v klubu končí

Aktuální zprávy
ČT 5. 1. 2017
Marodka znojemských hráčů se postupně vylidňuje. Do pátečního utkání proti Innsbrucku naskočí po více než dvouměsíční pauze francouzský útočník Teddy Da Costa. V týmu musel naopak skončit Roman Tomas.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Roman Tomas je členem stříbrného týmu z loňské sezóny

"Teddyho zranění je již v pořádku a může se tak v pátek vrátit do sestavy. Z tohoto důvodu muselo vedení klubu řešit odchod jednoho cizince a rozhodli jsme se rozvázat spolupráci s Romanem Tomasem," vysvětluje sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Slovenský útočník Roman Tomas končí na jihu Moravy po dvou a půl sezónách. Letos zbrzdilo jeho výkony téměř dvouměsíční zranění. V jednadvaceti zápasech vstřelil dvě branky a na tři asistoval. Dohromady si v dresu Orlů přispal sto dvacet tři kanadských bodů ve sto padesáti devíti duelech. "Vedení klubu i realizační tým děkují Romanovi za vzornou reprezentaci klubu, a zároveň mu přeje hodně úspěchů v jeho další hokejové kariéře," dodává Dočekal.

V pátek by se na ledě měli objevit i obránci Antonín Bořuta a Sean McMonagle. V průběhu příštího týdne bude trenérům k dispozici taktéž útočník Patryk Wronka. Na marodce naopak nadále zůstávají Tomáš Plíhal, Patrik Novák a Radek Číp. "Ta zranění jsou u nich vážnější a vypadají na delší dobu," řekl již v dřívějším rozhovoru trenér Roman Šimíček.

NEWSLETTER