K poslednímu domácímu zápasu základní části přijede Klagenfurt

Naši soupeři
ČT 12. 1. 2017
Poslední domácí zápas základní části EBEL přináší souboj českých Orlů s rakouským rekordmanem z Klagenfurtu. Zatímco hosté můžou hrát bez tlaku a chystat se na nadstavbu, Orli se musí připravit na těžké boje o účast v play-off. Utkání začíná netradičně v 19:30, přijďte podpořit svůj tým!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Tomáš Duba si v letošní sezóně připsal dvě nuly. Jednu z nich proti Znojmu, když Klagenfurt vyhrál 1:0.

Klagenfurt sice nezačal sezónu dobře, postupně však dokázal ustálit svoji formu a dral se tabulkou vzhůru. Ještě začátkem prosince hájil až devátou příčku, díky skvělému závěru roku však vystoupal až do elitní šestky. Pro představu – rakouský rekordman v prosinci prohrál jen dva zápasy z třinácti možných!

Dnes již je jasné, že hosté nebudou ani letos chybět ve vyřazovacích bojích. Definitivním potvrzením byla prohra Orlů s Bolzanem a Villachu s Linzem, tedy týmů, které ještě mohly atakovat šesté místo tabulky. Lednová forma Klagenfurtu však není ideální. Z předchozích šesti zápasů dokázal zdolat pouze Linz. Nyní se chce vrátil zpět na vítěznou vlnu.

Největší hrozbu pro obranu Jihomoravanů představuje již tradičně Jamie Lundmark, který si udržuje standard jednoho bodu na zápas. Podobné statistiky má ještě Rakušan Manuel Ganahl. Jistotou v brankovišti pak je český gólman Tomáš Duba, který v minulosti oblékal i dres Znojma.

Orli se musí spokojit se spodní polovinou tabulky. Budou tedy bojovat společně s Villachem, Grazem, Fehérvárem, Dornbirnem a Lublaní o příslušnost v play-off. Hlavní příčinou nepostupu do elitní šestky jsou nevydařené domácí zápasy. Méně bodů na svém vlastním ledě nasbírala pouze Lublaň, přitom ještě v loňské sezóně byla právě Nevoga Arena nedobytnou pevností.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
28 7 11 2 8 77:85

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC KAC
pozice v tabulce 8. 6.
body 56 63
aktuální forma Bolzano – Znojmo 3:1
Znojmo – Dornbirn 3:4
Znojmo – Innsbruck 2:3
Klagenfurt – Vídeň 2:3
Linz – Klagenfurt 4:5
Klagenfurt – Graz 1:2
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 30 bodů (12 + 18) Jamie Lundmark, 42 bodů (23 + 19)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 24 bodů (7 + 17) Mark Popovič, 18 bodů (4 + 14)
brankář Patrik Nechvátal (91,7 %) Tomáš Duba (91,3 %)
využití přesilovek 21,40 % 13,01 %
úspěšnost oslabení 80,00 % 83,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babic, #33 Gergely Kincses
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Lattner, Bartoš, Györi – Beroun, Pucher, Podešva – Vodný, Da Costa, Hughesman – Csamangó, Wronka, Špaček.
Duba - Strong, Popovic, Kapstad, Fischer, Robar, Schumnig - Geier M., Koch, Geier S. - Ganahl, Neal, Lundmark - Pance, Hundertpfund, Bischofberger - Harand, Hurtubise, Brucker.
NEWSLETTER