Týden hokeje ve Znojmě? Padesát čtyři nových hokejistů s úsměvem na tváři!

Událost měsíce
ST 1. 2. 2017
Minulý týden se ve znojemské Nevoga aréně uskutečnila akce s názvem Týden hokeje. Účastnit se mohly všechny děti od 4 do 8 let a jejich rodiče. Naskytla se jim tak unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj první hokejový zážitek.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Nechyběl ani makost PUK, který zpříjemňoval zábavu na stadionu.

Český svaz ledního hokeje odstartoval svůj čtyřletý projekt Pojď hrát hokej, který má napomáhat klubům v jejich snaze přivést nové děti na zimní stadiony. Vedle podpory klubů v náborové činnosti a komunikace s rodiči je rovněž cílem projektu vytvoření dostatku příležitostí k vyzkoušení si ledního hokeje ze strany dětí. K naplnění tohoto cíle se uskutečnila akce Týden hokeje, která má umožnit velkému množství dětí po celé České republice vyzkoušet si zdarma lední hokej, udělat své první krůčky na ledě a prožít mnoho zábavy v kolektivu svých vrstevníků pod vedením kvalifikovaných trenérů.

Mimo samotné děti byla událost určena i rodičům, pro které byl připraven doprovodný program umožňující jim získat všechny informace týkající se ledního hokeje, které jim následně pomohou při rozhodování o výběru sportu pro jejich dítě. Cílem akce bylo otevřít zimní stadiony novým lidem a ukázat kvalitní organizaci přípravy v jednotlivých hokejových klubech i zábavnost hokeje pro děti a mládež.

"Je nám velkou ctí, že jsme se stali součástí skvělého projektu ČSLH pod názvem Pojď hrát hokej. Tato možnost oslovit rodiče a jejich děti je dobře promyšleným tahem. Děláme první nábor na začátku školního roku a akce takových rozměrů nám obrovsky pomůže získat nové hokejisty," prozradil sportovní manažer a metodik mládeže Miroslav Vybíral.

Na děti na stadionu čekalo překvapení, přijel se za nimi totiž podívat i maskot PUK. Na ledě se o ně starali usměvaví trenéři a pomocníci, kterými byli hráči juniorky a mladšího dorostu. Ukázky hokejového tréninku předvedli hráči přípravky, 2. třídy a 3. třídy. Tváří celé akce byla znojemská ikona Peter Pucher. "Zvláštní poděkování patří rodičům našich hráčů, kteří při celé akci také pomáhali. Ve VIP prostorech stadionu proběhla prezentace celé akce a samotného hokeje, kde jsme všem rodičům chtěli ukázat, že lední hokej není finančně nákladný sport," popisuje šéf znojemské mládeže.

"Našim cílem bylo ukázat dětem, že v našem klubu vládne skvělá nálada a je zde plno pozitivních lidí. Celkem si našlo cestu na zimní stadion šedesát dva dětí, z čehož se jich padesát čtyři registrovalo do akce Pojď hrát hokej. Doufáme, že se k nám budou všichni rádi vracet," hodnotí na závěr Miroslav Vybíral.

Fotogalerie

NEWSLETTER