Dvougólový Patrik Novák: Za branky jsem rád, Lublaň ale přijela odevzdaná

Rozhovory
ST 22. 2. 2017
Patrik Novák odehrál jen sedm zápasů, následně přišlo nepříjemné zranění, jež ho vyřadilo na téměř tři měsíce ze hry. Nyní však opět válí s orlem na hrudi. V úterý se dvěma góly podílel na domácí kanonádě proti Lublani. V rozhovoru se rozpovídal o posledním duelu i o nadcházejícím play-off.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Patrik Novák si ve Znojmě zahrál play-off již třikrát

Poprvé v sezóně jste dokázali soupeři nastřílet sedm branek...
Všechno to ale souviselo s tím, v jakém složení tady ti kluci z Lublaně hráli, v kolika hráčích přijeli. Přistoupili k zápasu takto, což pro nás bylo jenom dobře. Od druhé třetiny nebylo co řešit. Určitě jsme ale vyhráli zaslouženě. Opět se potvrdilo, že náš tým má velkou kvalitu.

V předchozích zápasech jste se proti Lublani trápili. Čekali jste až tak jednoduché utkání?
Rozhodně jsme to nečekali. Speciálně jsme se ale na Lublaň nechystali. Asi jsme všichni viděli, jak Lublaň k zápasu přistoupila a s kým přijela... Pro nás je podstatné, že máme tři body a nemusíme se spoléhat na výsledky soupeřů.

S jakou taktikou jste šli do druhé třetiny, kdy byl zápas prakticky rozhodnutý?
Pokyny od trenéra byly takové, abychom se nezranili. Druhá část zápasu asi nebyla příliš pohledná, ale za stavu 7:0 nebylo potřeba hrát na hranici faulů. V klidu jsme si utkání pohlídali.

Proti Lublani jste vstřelil dva góly. Po těžkém zranění se dostáváte zpět do formy...
Dal jsem sice dvě branky, ale oba byly náhodné. První mi tam sjel po hokejce a druhý se mi odrazil od nohy, takže nebyly moc hezké. Sebevědomí mně to ale určitě zvedne, každý gól se počítá.

Ve čtvrtfinále nakonec vyzvete Klagenfurt. Můžete porovnat všechny soupeře?
Moc jsem proti nim letos neodehrál, protože jsem byl zraněný. Klagenfurt je těžký soupeř, pokud ale chceme dojít daleko, musíme porazit každého. Salzburg patří mezi favority na titul, to stejné se dá říct o Linzi i o Vídni. Klagenfurt má zase momentálně obrovskou formu, tudíž si stejně nemůžeme moc vybírat.

Klagenfurt není příliš blízká destinace...
Dornbirn se nedostal do play-off, takže s vzdálenostmi na tom můžeme být jenom lépe oproti loňskému roku (úsměv). Na play-off jezdíme každý zápas o den dříve, takže s cestováním problém nebude.

Po špatném startu do sezóny se nakonec povedlo vybojovat play-off. Jaké jsou ambice teď?
Dostat se do play-off byl náš první cíl. Nadstavba nebyla lehká, museli jsme vyhrávat téměř každý zápas. Nakonec to vyšlo, ale bylo to těsné. Uvidíme, jak vše bude probíhat v play-off. Jdeme krok od kroku a uvidíme, co se podaří. Možné je všechno.

NEWSLETTER