Znojmo hodlá doma odvrátit konec sezóny

Naši soupeři
SO 4. 3. 2017
Po páteční porážce v Klagenfurtu stojí před Orly těžký úkol: další prohra znamená konec sezóny. O prodloužení čtvrtfinálové série budou znojemští hokejisté usilovat v neděli od 17:30 na domácím ledě.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Tomáš Duba ve třetím duelu vychytal čisté konto a drží svůj tým mnoha pohotovými zákroky

Zatímco v prvních dvou utkáních série byl stav dlouho vyrovnaný a Znojmo vždy alespoň chvíli vedlo, ve třetím duelu na ledě soupeře zaostávalo už od první třetiny. V prvních deseti minutách dvakrát inkasovalo a směrem dopředu se nedokázalo výrazněji prosadit.

"Začátek jsme zaspali, soupeř dal dvě lehké branky a poté hrál skvěle. Za stavu 0:2 už to pro nás bylo těžké," hodnotil utkání brankář Marek Schwarz, který předvedl vynikající výkon a zlikvidoval několik vyložených šancí Klagenfurtu.

Orly trápí především produktivita v ofenzivě, ve třech utkáních dali pět branek, tři z nich ovšem vstřelil obránce Libor Šulák. Z útočníků se prosadili jen David Bartoš a Tomáš Plíhal z první formace - oba v prvním utkání série. Střelbu a její efektivitu musí Orli nutně zlepšit, pokud chtějí pomýšlet na úspěch.

"Musíme dát nějaké slepené góly, klidně ušmudlanou střelou, to se zatím nepovedlo. Doma to chce za každou cenu uspět a vrátit sérii do Rakouska. Takhle to nesmí skončit," burcuje kapitán týmu Jiří Beroun.

To Klagenfurt je na koni, za stavu 3:0 cestuje v sobotu do Znojma se sebevědomím a odhodláním sérii ukončit. "Nesmíme ale podléhat uspokojení. Čtvrté vítězství bývá často to nejsložitější," upozorňuje útočník Stefan Geier.

Právě jeho první útok s bratrem Manuelem a veteránem Thomasem Kochem je zatím nejnebezpečnější formací KAC, skóroval v každém utkání a celkem zařídil už pět gólů ve znojemské síti. Bezchybný defenzivní výkon v posledním duelu pomohl k čistému kontu Tomáši Dubovi, jehož úspěšnost zákroků v play-off se pohybuje nad 95 procenty.

» Předprodej vstupenek na čtvrtfinále

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
32 7 14 2 9 85:99

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC KAC
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 47 bodů (19 + 28) Jamie Lundmark, 53 bodů (28 + 25)
nejproduktivnější obránce André Lakos, 31 bodů (4 + 27)
Libor Šulák, 31 bodů (13 + 18)
David Joseph Fischer, 23 bodů (3 + 20)
brankář Marek Schwarz (90,6 %) Tomáš Duba (91,5 %)
využití přesilovek 19,8 % 14,6 %
úspěšnost oslabení 81,6 % 84,6 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#14 Mark Lemelin, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí:#71 David Nothegger, #95 Maximilian Verworner

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Plíhal, Bartoš, Yellow Horn – Beroun, Pucher, Podešva – Wronka, Da Costa, Hughesman – Csamangó, Šeda, Novák – Špaček.
Duba – Kapstad, Fischer, Robar, Schumnig, Strong, Duller, Vallant, Schettina – Geier M., Koch, Geier S. – Pance, Hurtubise, Richter – Ganahl, Neal, Lundmark – Harand, Hundertpfund, Brucker.
NEWSLETTER