Orli dál zbrojí! Obranné řady posílí Pavel Skrbek, do brankoviště přichází Tomáš Halász

Aktuální zprávy
ÚT 2. 5. 2017
Orli pokračují ve stavbě kádru na nadcházející sezónu. Obranné řady posílí Pavel Skrbek, Rostislav Šnajnar, Jan Pohl, Tomáš Hanousek a Josef Zajíc, brankoviště budou společně s Markem Schwarzem hájit gólmani Tomáš Halász a Jan Pechek.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Pavel Skrbek nosil dresy významných švédských velkoklubů

Jmenovaná osmička doplní již stávající defenzivní řady ve složení Marek Biro, Jakub Stehlík a Antonín Bořuta, zbylá dvě jména by pak měla nahradit gólmana Patrika Nechvátala, který přestoupil do Innsbrucku. „Obrana dozná podobně jako zbytek týmu omlazení, přichází ale velmi perspektivní a nadějní obránci s velkým potenciálem. Vyváženost mezi zkušenostmi a mládím zajistí z nových akvizic Pavel Skrbek a Jan Pohl, kteří už mají něco odehráno,“ vysvětluje sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Tři z šesti posil do obrany svým věkem patří stále mezi juniory. Orli tak pokračují v budování mladého a dynamického týmu, jenž bude založen na fyzické kondici a rychlém bruslení.

Osmatřicetiletý Pavel Skrbek má za sebou bohatou kariéru. Už ve svých dvaceti letech poprvé naskočil do slavné NHL a na několik utkání se stal spoluhráčem Jaromíra Jágra v Pittsburghu. Za oceánem se ale příliš neprosadil, a tak se rozhodl zkusit štěstí v nejvyšší švédské hokejové lize, kde strávil s krátkými přestávkami dvanáct sezón. Během nich oblékl dresy týmů jako Luleå, Skellefteå či Frölunda. V roce 2014 zamířil do extraligové Olomouce. V poslední sezóně ale vinou zranění odehrál pouze jeden zápas.

Novou tváří v orlím hnízdě je také ofenzivně laděný bek Jan Pohl. Své první hokejové kroky započal v Kolíně, odkud si jej v juniorském věku vytáhla Sparta. Po dvou letech hostování v druholigových klubech se prosadil i ve WSM lize, kde odehrál dvě předchozí sezóny. Za zmínku stojí zejména jeho produktivita. Ve sto dvaceti pěti duelech druhé nejvyšší soutěže získal pětasedmdesát bodů.

Josef Zajíc už v sedmnácti letech okusil prvoligový hokej, o rok později dokonce českou nejvyšší soutěž

Osmnáctiletý Tomáš Hanousek patří k největším českým nadějím zadních řad. Ve svých dvanácti letech se rozhodl vydat se švédskou cestou a hokeji se učil na severu. Talent a píle jej vynesla až do české reprezentace do devatenácti let. Nyní jej čeká přechod do seniorského hokeje, pro což si z několika nabídek vybral právě Znojmo.

O rok starší Josef Zajíc je odchovancem Českých Budějovic a patří k nejtalentovanějším mladým hráčům u nás. Už ve svých sedmnácti letech si vyzkoušel WSM ligu. Nyní už má na kontě šedesát jedna utkání ve druhé nejvyšší soutěži s bilancí patnácti kanadských bodů a kladnou dvanáctkou ve statistice účasti na ledě! Po loňském přestupu z Kladna do Pardubic okusil i extraligu. Prošel také reprezentačními výběry U16, U18 a U19. Jeho otec Josef Zajíc starší je bývalý český hokejový reprezentant, trenér a komentátor České televize.

Také dvacetiletý Rostislav Šnajnar získal bohaté zkušenosti v mládežnických výběrech české reprezentace. Zúčastnil se také mistrovství světa do sedmnácti let. První kroky v dospělém hokeji učinil v sezóně 2015-16, kdy si jeho služby vyžádala extraligová Kometa. Letošní ročník pravidelně nastupoval v dresu Přerova. Šnajnar je na svůj věk velmi zkušeným a komplexním obráncem.

Znojemské brankoviště posílí šestadvacetiletý slovenský gólman Tomáš Halász. S kariérou začínal v Košicích, po zisku titulu v sezóně 2010-11 se vydal do Olomouce, které pomohl k návratu do extraligy. Následně se stěhoval do Pardubic, ale zdejší angažmá se mu příliš nepodařilo, a tak se vrátil zpět do své rodné vlasti. Poslední ročník strávil v Litvínově a Mladé Boleslavi.

Brankářskou trojici doplní dvacetiletý Jan Pechek. Mládežnická léta prožil v Písku, odkud v dorosteneckém věku zamířil do Mladé Boleslavi. V létě 2015 se rozhodl zkusit své štěstí v Americe. Po ročním angažmá v Greater Metro Hockey League vyzkoušel i Federal Hockey League. Nyní je připraven bojovat o místo v sestavě Orlů.

Zadní řady doplní v přípravě znojemský junior Michal Kruckovyč. Klub navíc v současné době jedná o příchodu ještě jednoho obránce.

Vznikající tým Orlů pro sezónu 2017/18
BrankářiMarek Schwarz, Tomáš Halász, Jan Pechek
ObránciMarek Biro, Antonín Bořuta, Jakub Stehlík, Pavel Skrbek, Rostislav Šnajnar, Jan Pohl, Tomáš Hanousek, Josef Zajíc, Michal Kruckovyč
ÚtočníciDavid Bartoš, Jiří Beroun, Štěpán Csamangó, Radek Číp, Patrik Novák, Tomáš Plíhal, Marek Špaček, Colton Yellow Horn, Jan Lattner, Erik Němec, Adam Raška, Marek Račuk, Radim Matuš, Tomáš Guman, Jan Bulín, Vladimír Oščádal
Hlavní trenérRoman Šimíček
NEWSLETTER