Orli se přesouvají zlepšit si chuť do Itálie, podaří se jim to?

Naši soupeři
NE 1. 10. 2017
Dvouzápasový venkovní trip znojemských hokejistů pokračuje. První střetnutí v Innsbrucku body nepřineslo, a tak se svěřenci kouče Šimíčka pokusí ukořistit vítězství alespoň v alpském Bolzanu. Úvodní buly je na programu v 18 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Americká posila Bolzana Austin Smith vévodí kanadskému bodování ligy.

Bolzano po sedmi odehraných kolech rozhodně nemůže mít důvod k radosti. Se stejným počtem bodů se totiž nachází až na samém chvostu tabulky. V poslední době se ale možná v severní Itálii schyluje opět k lepším časům. Svědčí o tom alespoň střelecká forma celku. Za předešlá dvě utkání totiž dokázali vstřelit úctyhodných čtrnáct branek a vybojovat čtyři body.

Mužstvo z malebného města v severní Itálii táhne především první útok. Zejména produktivní zámořská křídelní útočníci Michael Halmo a Austin Smith se starají o produktivitu. Dohromady se připsali již devatenáct bodů a Austin Smith, který v létě přišel z Innsbrucku, navíc vládne i ligové produktivitě.

Znojmo na rozdíl od svého nedělního soupeře nebude mít mezi víkendovými zápasy žádný den volna. V sobotu bojovalo na ledě Innsbrucku, o méně než dvacet čtyři hodin později se představí na ledě Bolzana, kde bude chtít navázat na povedený start do sezóny. Klíčem k úspěchu může být i disciplinovanost mužstva. V tom jsou Orli v letošní sezóně nejlepší v lize a s průměrem devíti trestných minut na zápas neumožňují moc soupeřům hrát početní výhody.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
20 8 8 1 3 60:61

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HCB Foxes
pozice v tabulce 4. 7.
body 12 7
aktuální forma Innsbruck – Znojmo 7:1
Znojmo – Záhřeb 2:3p
Znojmo – Dornbirn 5:1
Graz – Bolzano 8:7p
Bolzano – Fehérvár 7:2
Klagenfurt – Bolzano 2:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 8 bodů (4 + 4) Austin Smith, 11 bodů (4 + 7)
nejproduktivnější obránce Jakub Stehlík, 4 body (1 + 3) Christopher Carlisle, 4 body (2 + 2)
brankář Marek Schwarz (91,30 %) Marcel Melicherčík (89,40 %)
využití přesilovek 18,75 % 18,90 %
úspěšnost oslabení 89,30 % 79,50 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#28 Daniel Gamper, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí: #94 Kristian Kaspar, #87 Gasper Jaka Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Biro, Zajíc, Lattner, Bořuta, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák – Špaček.
Melichercik – Egger, Marchetti, Carlisle, Tomassoni, Gartner, Clar, Glira – Halmo, DeSousa, Smith – Frigoluca, Oleksuk, Monardo – Marchetti, Angelidis, Petan – Frank, Gander, Schweitzer.
NEWSLETTER