První derby sezóny! Orli se pokusí jako první zastavit Vídeň

Naši soupeři
ČT 5. 10. 2017
Sedm zápasů, sedm výher. Přidá-li se k tomu i loňská sezóna, tak mistrovská Vídeň neprohrála již neuvěřitelných dvacet utkání v řadě! O to větší výzva stojí před znojemskými hokejisty, kteří se v pátek od 18:30 pokusí ovládnout první derby sezóny. Přijďte vytvořit výbornou atmosféru a podpořit domácí Orly!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Riley Holzapfel získal v loňské sezóně cenu pro nejužitečnějšího hráče EBEL.

V hlavním městě Rakouska neměli důvod po mistrovském ročníku příliš zasahovat do skvěle fungujícího kádru. Z toho důvodu došlo v létě pouze k minimálním změnám. Tým opustil žolík loňského finále mladý gólman David Kickert, Collin Bowman se po roce vrátil zpět do zámoří a dlouholetý kapitán Jonathan Ferland se vydal hledat štěstí do Velké Británie.

Odejité hráče nahradilo vedení klubu příchodem dvou zkušených borců původem ze Severní Ameriky. Kanadský útočník Jerome Samson, který naskočil do čtyřiceti šesti utkání v NHL, se ale v EBEL zatím stále hledá, doposud totiž dokázal rozvlnit síť pouze jednou. Na druhou stranu Liga mistrů mu zřejmě sedla, když si připsal za pět odehraných utkání tři body. Druhou posilou je americký obránce Kyle Klubertanz, který má za sebou angažmá v KHL, Švédsku, Finsku, Německu, ale i osm zápasů v EBEL. Minulou sezónu jej totiž těsně před startem play-off angažoval Linz.

O tom, že jsou Capitals i letos v dobrém rozpoložení, svědčí hned několik dalších faktorů. Brankář Jean-Phillippe Lamoureux jednoznačně dominuje všem ostatním gólmanům. I díky němu dostal jeho celek pouze osm branek, což je o více než polovinu méně než druhý nejméně inkasující tým. Další obrovský přínos na zisku maximálního možného počtu bodů Vídně v letošní sezóně nesou přesilové hry. Neuvěřitelná úspěšnost převyšující čtyřicet šest procent hovoří za vše.

Znojmo čeká po dvou týdnech domácí utkání. Z venkovního tripu přivezli minulý víkend tři body a i díky tomu mohou v případě výhry pomýšlet na případné druhé místo v tabulce. Povedený start do sezóny chtějí Orli potvrdit skalpem doposud suverénní Vídně, kterým by si svěřenci trenéra Šimíčka vysloužili v nadcházejících zápasech ještě větší respekt od soupeřů.

Domácí hokejisté vstoupí do utkání s určitou výhodou. Poslední dvě "Ost-Derby", jak Rakušané přezdívají duelům Znojma s Vídní, totiž ovládlo právě znojemské mužstvo. Kouč Šimíček ale varuje: "Vídeň je rozhodně nejsilnějším týmem ligy. Atmosféra na stadionu bude určitě skvělá a my uděláme všechno pro to, abychom vyhráli. Chceme navázat na vítězství v Bolzanu!"

Organizační pokyny pro návštěvníky

Stadion otevře své brány v 17:30, pokladny budou v provozu od 15:30. Vzhledem k očekávanému zvýšenému zájmu vídeňských fanoušků jim bude tradičně kromě sektoru hostů vyhrazen také prostor v sektoru H za brankou. Majitelé permanentních vstupenek na tato místa budou mít rezervovány sedadla ve zbylé části sektoru H.

Prosíme fanoušky, aby v zájmu bezpečnosti všech návštěvníků dodržovali návštěvní řád, zákaz stání v uličkách na delších stranách tribun i nařízení týkající se zakázaných předmětů. Jejich seznam je k dispozici zde. Na tento zápas budou kvůli bezpečnosti všech fanoušků uplatněna zvýšená bezpečnostní opatření. Je tedy nutné počítat s důkladnějšími prohlídkami při vstupu na stadion, proto přijďte včas. Děkujeme za pochopení.

» Vstupenky rezervujte a objednávejte zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
37 7 19 5 6 89:131

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Vienna Capitals
pozice v tabulce 3. 1.
body 15 21
aktuální forma Bolzano – Znojmo 2:4
Innsbruck – Znojmo 7:1
Znojmo – Záhřeb 2:3p
Vídeň – Villach 3:1
Vídeň – Graz 5:3
Vídeň – Linz 2:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 9 bodů (4 + 5) Rafael Rotter, 9 bodů (5 + 4)
nejproduktivnější obránce Jakub Stehlík, 5 bodů (1 + 4) Ryan Connor McKiernan, 7 bodů (3 + 4)
brankář Marek Schwarz (92,10 %) Jean-Phillippe Lamoureux (96,00 %)
využití přesilovek 17,70 % 46,70 %
úspěšnost oslabení 86,50 % 85,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#7 Patrick Fichtner, #14 Mark Lemelin
Čároví rozhodčí: #68 Maximilian Gatol, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Biro, Zajíc, Lattner, Bořuta, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák – Špaček.
Lamoureux – Brocklehurst, McKiernan, Fraser, Klubertanz, Cuma, Patrick, Hackl, Lakos – Nodl, Vause, Rotter – Pollastrone, Holzapfel, Tessier – Hartl, Fischer, Samson – Wukovits, Nissner, Grosslercher.
NEWSLETTER