Druhý proti třetímu: Orli zajíždí do Linze

Naši soupeři
SO 14. 10. 2017
Po dvou vítězstvích s čistým kontem v řadě míří znojemští hokejisté v neděli na led, kde tradičně padá hodně branek. V Linzi na ně čeká soupeř, který má na kontě stejný bodový zisk jako oni, půjde tak o přímý souboj o druhou příčku tabulky. Duel začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Kanadský brankář Michael Ouzas působí v Linzi už pátou sezónu a je neotřesitelnou jedničkou Černých křídel

Černá křídla z Linze patří k nejčastějším protivníkům Orlů, český celek s nimi sehrál už 42 utkání včetně dvou sérií play-off. Letos poprvé ale na střídačce rakouského týmu nestojí kouč Rob Daum, kterého v létě nahradil Troy Ward. Pod jeho vedením má ambiciozní klub po 11 kolech na kontě sedm vítězství, stejně jako Znojmo.

Zatímco Orli poslední dvě kola zvítězili s nulou na kontě inkasovaných branek, a brankář Marek Schwarz tak už 120 minut a 15 vteřin neinkasoval, síla Linze je především v útoku. V těžkých duelech v Záhřebu a doma proti Salzburgu nastřílel celkem osm gólů. V pátečním utkání proti Red Bullu navíc dokázal urvat vítězství brankou třináct vteřin před koncem!

Mezi opory Linze patří tradičně brankář Michael Ouzas, ofenzivní obránce Sebastian Piché a zejména produktivní první útok, v němž vedle rakouského reprezentanta Briana Leblera září především centr Corey Locke, loni se 76 body nejproduktivnější hráč celé EBEL.

Orli ale po první čtvrtině ligy ví, že se nemusí žádného protivníka obávat. Skvělé výkony podpořené vynikajícími výkony brankáře Marka Schwarze vynesly mladý tým kormidlovaný Romanem Šimíčkem na skvělé druhé místo hned za suverénní Vídeň. "Kluci hrají velmi obětavě. Moje výkony i vychytané nuly nejsou jen moje zásluha, ale výsledek práce celého týmu," upozorňuje skromně brankářská jednička Orlů.

V prvním vzájemném duelu této sezóny zvítězili Orli v prvním kole soutěže na domácím ledě 3:2 po prodloužení.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
42 20 14 5 3 158:129

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce 2. 3.
body 21 21
aktuální forma Villach – Znojmo 0:2
Znojmo – Graz 3:0
Znojmo – Vídeň 3:4
Linz – Salzburg 3:2
Záhřeb – Linz 4:5sn
Innsbruck – Linz 4:0
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 14 bodů (5 + 9) Brian Lebler, 14 bodů (8 + 6)
nejproduktivnější obránce Jan Pohl, 6 bodů (1 + 5) Sebastian Piche, 9 bodů (2 + 7)
brankář Marek Schwarz (92,60 %) Michael Ouzas (93,00 %)
využití přesilovek 16,70 % 19,10 %
úspěšnost oslabení 87,20 % 88,60 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#33 Gergely Kincses, #40 Christoph Sternat
Čároví rozhodčí:#51 Marton Nemeth, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Lattner, Bořuta, Biro, Šnajnar, Hanousek – Yellow Horn, Bartoš, Mrázek – Němec, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Račuk – Novák, Guman, Csamangó – Špaček.
Ouzas – Piche, D´Aversa, Kirchschläger, Dorion, Fechtig, R. Lukas, Kragl – Lebler, Locke, Hofer – Broda, Schofield, Dowell – Spannring, P. Lukas, Moderer – Ober, Gaffal, Franz – DaSilva.
NEWSLETTER