Orli oživují defenzivu: přichází Pastor, po zranění se vrací Tejnor

Aktuální zprávy
NE 29. 10. 2017
V nedělním odpoledním utkání na ledě Grazu představí znojemští hokejisté dvě nové tváře v defenzivě. Po dlouhém zranění se poprvé objeví v sestavě Dominik Tejnor, z Mladé Boleslavi navíc přichází urostlý a důrazný Tomáš Pastor.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Pětadvacetiletý Pastor je rodákem z Ostravy, kterého k velkému hokeji vychovaly Vítkovice. V jejich dresu slavil také v roce 2009 tituly v dorostenecké i juniorské extralize. Objevil se v české reprezentaci do osmnácti let, následně odešel do zámoří, kde strávil sezónu v juniorské USHL.

Po návratu do Česka působil v A-týmu Vítkovic, za něž nastoupil v extralize a Lize mistrů k více jak 110 utkáním. V létě 2016 odešel do Mladé Boleslavi, kde odehrál také poslední sezónu. K extraligovým zkušenostem přidal také angažmá v prvoligovém Šumperku, Havířově a Benátkách.

„Víme, že potřebujeme zvýšit důraz v předbrankovém prostoru. Hledali jsme na trhu dostupného obránce, který nám tento problém pomůže vyřešit, a Tomáš je přesně tento typ hráče. Prezentuje se tvrdou a důraznou hrou. Nyní řešíme poslední formality, aby mohl již v Grazu nastoupit," sdělil sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal. „Zároveň se na trhu neustále poohlížíme po dalším možném posílení kádru," dodává.

Pastor není jedinou novou tváří, která se v nedělním kole objeví v sestavě. Vůbec poprvé od letního zranění by měl k soutěžnímu utkání v EBEL nastoupit také další obránce Dominik Tejnor.

» Hráčská karta a statistiky Tomáše Pastora

NEWSLETTER