Po přestávce se vrátí staré dobré Znojmo, věří trenér Šimíček

Rozhovory
ČT 9. 11. 2017
Klání Erste Bank Eishockey ligy přerušila na čtrnáct dní reprezentační pauza. Znojemští hokejisté mohou být během ní o něco klidnější, neboť v posledním utkání utnuli negativní sérii sedmi proher. Od tvrdé práce však neupustí. "Je tu spousta věcí, které nás trápí, a se kterými budeme během pauzy pracovat," přiznává v rozhovoru trenér Roman Šimíček.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Sedm proher v řadě a ani proti Innsbrucku to po první dvacetiminutovce nevypadalo nejlépe, když jste prohrávali 0:2. Co jste říkal hráčům?
Byl jsem hodně hlasitý. Hned, jak ta první třetina skončila, tak jsem vletěl do kabiny a udělal tam pořádný rozruch. Nad ničím jsem nepřemýšlel a jen to ze sebe chrlil. Už si ani nepamatuji, co jsem vlastně říkal. Očividně to zabralo, protože od druhé třetiny to bylo z naší strany úplně něco jiného.

Byla ta negativní bilance na psychice týmu již hodně znát?
Samozřejmě. Leželo to na všech, i na mně. Byl jsem z toho tak špatný, že jsem se v noci budil. Jako trenér na sobě ale nemůžu dát nic znát. Snažím se být pořád happy. Někdy to s kluky zkouším po dobrém, jindy zase po zlém. Někdy zahraju i nějaké divadlo, aby to tomu týmu pomohlo.

Znojmo po 19. kole

  • 25 bodů (8. místo)
  • 8 výher (z toho 2 v prodloužení)
  • 11 proher (z toho 3 v prodloužení)
  • skóre 51:57
  • 2,7 vstřelených branek na zápas
  • 3,0 inkasovaných branek na zápas
  • 15,2% úspěšnost přesilovek (8. místo)
  • 79,8% úspěšnost oslabení (7. místo)
  • 8,21% úspěšnost střelby (10. místo)
  • 11,7 TM na zápas (7. místo)

Věříte, že výhra tým nabudí a po pauze na ni naváže?
Cesta z krize je vždycky složitá, ale věřím, že jsme si ujasnili, jakým stylem musíme k těm dalším utkáním přistupovat, abychom byli úspěšní a mohli se sami sobě podívat do očí.

Bude to volno teď příjemnější?
Přemýšlet budeme pořád. Je tu spousta věcí, které nás trápí, a se kterými je třeba dále pracovat. Chceme se na to během té přestávky zaměřit. Sledujeme videa, takže o chybách víme. Snažíme se je odstranit, ale to nejde ze dne na den. Je to dlouhá cesta a věřím, že po přestávce se vrátí to mužstvo, které odehrálo prvních deset kol.

Diváci si všimli, že jste se v posledních zápasech hodně koncentrovali na defenzivní činnost. Naopak ta agrese šla stranou. Čím to?
Ano, trochu jsme ustoupili od toho našeho agresivního pojetí hry, protože se nám zdálo, že hodně propadáme, z čehož vznikají ta přečíslení. Sráželo nás to. Řekli jsme si, že zkusíme takový jednodušší hokej. Ten sice není pro diváka tak pěkný, ale my nutně potřebovali body. Proto jsem ty tři poslední zápasy odehráli ze zabezpečené obrany.

Budete v tomto herním projevu nadále pokračovat?
Myslím, že se to osvědčilo, ale my bychom se chtěli vrátit k té naší hře, protože s tím jsme do toho šli. Taková je naše filozofie. Jsou potřeba hráči, kteří jsou fyzicky připraveni. To ale není náš problém. Ten největší problém byl v hlavách. Když vám nejde hlava, nejdou vám ruce ani celé tělo...

Velmi platným útočníkem při defenzivní činnosti je Jiří Beroun, že?
Souhlasím. Je potřeba mít v týmu i takové hráče, jakým on je. Je to srdcař. Když je potřeba, tak skočí do střely, i kdyby to měl chytit do zubů. Neřeší zranění. Takovým případem je ale i Patrik Novák.

V nejbližších dnech se k týmu připojí Adam Miller. Už máte představu, kam jej zařadíte?
Ano. Už je to dané, ale samozřejmě je otázkou, jak si budou kluci rozumět. Věřím, že bude všechno super a Adam zapadne do kolektivu a pomůže nám. Všichni si od něj slibujeme opravdu hodně.

NEWSLETTER