Znojmo uvidí souboj dvou klubů s orlem ve znaku

Naši soupeři
PO 20. 11. 2017
První kompletní úterní kolo letošní sezóny EBEL spolu na znojemském ledě svede dva kluby s orlem ve znaku. Těm českým se postaví Villach a půjde o důležité body do tabulky. Utkání, které přímým přenosem vysílá SPORT 5, začíná v 18:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Urostlý slovinský reprezentant Miha Verlič je s 10 góly nejlepším střelcem soupeře

Vstup do soutěže po reprezentační přestávce se ani jednomu z týmů nepovedl. Orli v neděli padli ve Vídni poměrem 4:6, Villach prohrál během víkendu dokonce dvakrát. Po porážce 2:5 v Grazu nestačil překvapivě doma ani na Fehérvár, kterému podlehl 1:2 po samostatných nájezdech. A právě domácí porážka rozpálila univerzála Markuse Schlachera: "Takhle hrát nemůžeme. Ve Znojmě to z naší strany musí být mnohem lepší výkon, jak v obraně, tak v útoku," hřímal.

Villach jako jeden z mála celků v lize sází na rakouského brankáře, jedničkou je stále poměrně mladý David Kickert, loni dvojka ve Vídni. V obraně zaujme jméno ex-sparťanského obránce Ryana Glenna, útok táhnou zámořští produktivní hráči Sarauer, Beach nebo Flick. Villachu se přesto nedaří podle představ, sice se nachází na šestém místě, ale od devátého Znojma je dělí jen dva body.

Orli v nedělní premiéře po reprezentační přestávce sice nasázeli jinak skvěle bránící Vídni čtyři góly, sami jich ale inkasovali šest a nedařilo se jim především v oslabení. Zapsali tak další porážku a v úterý nutně potřebují bodovat, aby udrželi kontakt s celky před sebou. "Člověk neustále hledá, čím to je, kde je problém, že výsledky nejsou. Myslím si, že jsme v neděli hráli dobrý zápas. Musíme být trošku chytřejší v defenzívě a více předvídat soupeře," nabádá útočník Erik Němec.

Nejistý je start Radka Čípa a Antonína Bořuty, naopak po delším zranění se ve Vídni vrátil do sestavy Tomáš Plíhal.

Utkání začíná v 18:30, o pět minut dříve startuje také přímý přenos na kanále mediálního partnera klubu, televizní stanice SPORT 5.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
33 15 14 1 3 104:106

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 10. 6.
body 25 27
aktuální forma Vídeň – Znojmo 6:4
Znojmo – Innsbruck 4:3p
Znojmo – Klagenfurt 2:3
Villach – Fehérvár 1:2sn
Graz – Villach 5:2
Villach – Linz 5:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 19 bodů (8 + 11) Andrew Sarauer, 20 bodů (4 + 16)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 12 bodů (2 + 10) Ryan Glenn, 11 bodů (3 + 8)
brankář Marek Schwarz (90,30 %) David Kickert (92,60 %)
využití přesilovek 14,90 % 20,80 %
úspěšnost oslabení 77,80 % 77,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babić, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí:#68 Max Gatol, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Biro, Stehlík, Tejnor, Pastor, Pohl, Novák, Šnajnar, Zajíc – Miller, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Matuš, Mrázek – Beroun, Raška, Guman – Špaček, Plíhal, Csamangó.
Kickert – Brunner, Shields, Glenn, Labrecque, Bacher, Schlacher, Stebih – Flick, Verlič, Hickmott – Leiler, Sarauer, Beach – N. Petrik, Platzer, B. Petrik – Kromp, Walter, Antonitsch.
NEWSLETTER