Přijel, viděl, dvěma body rozhodl. Ani jsem se nestačil rozkoukat, přiznává Michal Plutnar

Rozhovory
ST 22. 11. 2017
Debut jako hrom! Obránce Michal Plutnar ještě v neděli nevěděl, v jakém dresu bude hrát, už v úterý ale dvěma kanadskými body rozhodl duel proti Villachu. „Seběhlo se to rychle. Včera jsem přijel a dnes už jsem hrál. Ani jsem se nestihl rozkoukat,“ vypráví v rozhovoru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil zápas s Villachem?
Byl to těžký zápas. Hrálo se v rychlém tempu, bylo to nahoru dolů. Myslím si, že jsme se soupeřem drželi krok. Dali jsme dva rychlé góly, což nás po tlaku soupeře v útočném pásmu uklidnilo. Sice jsme pak opět inkasovali, ale nakonec jsme zápas ubojovali. Za tři body jsme hrozně rádi.

Michal Plutnar si v dresu Liberce připsal v devadesáti devíti zápasech dvacet bodů

Hned při debutu v dresu Znojma jste si připsal dva body. Jste spokojený se svým výkonem?
Povedlo se, ale jak říkám. Důležité je to, že jsme dokázali vyhrát. Že mám v prvním zápase dva body, to už je jen taková třešnička na dortu.

Prvních několik minut v novém týmu a z pozice obránce jste šel sám na bránu….
Jeden hráč soupeře chtěl zavést puk a ostatní šli střídat. Ten hráč ale ztratil puk, a tak jsem se prostě rozjel na branku. Gólman nikde moc nenechal místo, ale viděl jsem okénko nad lapačkou. Říkal jsem si, že to zkusím. Vyšlo to.

U třetí branky Orlů jste si pak připsal parádní asistenci. Pouze jste vyhazoval puk, nebo jste viděl, jak si David Bartoš najíždí mezi obránce?
Jo, viděl jsem ho. Z otočky jsem se snažil mu ten puk rychle dát na hokejku. Sice mě pak trošku sroloval útočník Villachu, ale stihl jsem přihrát. Byla to pouze otázka okamžiku, na poslední chvíli jsem si všiml, že si najíždí náš hráč.

Co říkáte na atmosféru ve Znojmě?
Diváci byli hodně slyšet. Skvělé! Jsem tu teprve jeden den, takže kromě stadionu jsem nic jiného neviděl (úsměv). Ještě jsem se nestihl rozkoukat. Ale nemůžu si stěžovat. Je tu parádní atmosféra a super spoluhráči.

Kdy jste zjistil, že zamíříte do Znojma?
V Liberci jsem nehrál, a tak jsem se vedení zeptal, jestli bych mohl odejít na hostování, pokud o mě bude někde zájem. Ozvalo se Znojmo. V tu chvíli jsem ještě ani nevěděl, jestli mi to domovský klub umožní, ale povedlo se. V pondělí večer jsem přijel, v úterý ráno jsem si dal rozbruslení a hned jsem naskočil do zápasu.

Věděl jste něco o EBEL, nebo jste šel do neznáma?
Nevěděl jsem toho příliš, ale nějaké základní informace jsem měl. Když tady hrál Libor Šulák, tak jsem ligu sledoval. Letos jsem o EBEL příliš neslyšel, abych řekl pravdu. Prvních pět minut jsem proto byl nervózní, ale jakmile jsem se na ledě uvolnil, tak to ze mě spadlo. Je důležité, že jsme vyhráli.

V EBEL se hodně cestuje. Jak snášíte náročné přesuny?
Cestování mi vůbec nevadí. V Americe ve WHL jsme jezdili třeba patnáct hodin na jeden zápas autobusem. Ono i z Liberce na Moravu je to okolo pěti hodin cesty, takže v pohodě. Do Rakouska se těším. V pátek jedeme do Salzburgu, to bude super zkušenost.

NEWSLETTER