Předvánoční náladu zpestří domácí souboj s Villachem

Naši soupeři
ST 20. 12. 2017
Orli se naplno ponořují do náročného zápasového tempa před koncem roku. Po třídenní pauze je čeká Villach, který je v tabulce na podobných pozicích. V duelu tedy půjde o hodně. Přijďte podpořit znojemské hokejisty přímo na stadion. Utkání začíná tradičně v 18:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Miha Verlič je s dvanácti trefami nejlepším střelcem týmu

Villach prožívá velmi špatné období. Přestože ve středu dokázal po velkém boji porazit Dornbirn těsně 2:1, v Korutanech nepanuje spokojenost. Z posledních dvanácti zápasů totiž vyhrál jen třikrát. Na to vedení klubu reagovalo před nedávnem odvoláním hlavního trenéra Grega Holsta a nahradil jej, pravděpodobně pouze dočasně, jeho asistent Markus Peintner.

Hlavní útočnou zbraní je v aktuálně rozehrané sezóně Kanaďan s maďarským občanstvím Andrew Sarauer, jenž je nejproduktivnějším hráčem mužstva. Naplno tak naplňuje potenciál střelce, se kterým v létě přišel z Fehérváru. Naopak více gólů se čeká od Kylea Beache, jenž vloni v Grazu nastřílel třicet branek. Letos se mu tolik nedaří, v statistice má pouhých pět zásahů.

Orli z Korutan navíc spoléhají jako jediný tým ligy na oba gólmany domácí národnosti, což se jim vyplácí. Lukas Herzog i David Kickert potvrzují svůj talent a drží se na předních příčkách brankářských statistik.

Znojemští hokejisté vědí, že v pátek nepůjde o jednoduchý zápas i přes fakt, že vyhráli všechny tři dosavadní utkání proti tomuto soupeři. Navíc doma prokazují dobrou formu, jelikož v Nevoga areně bodovali již šest zápasů v řadě.

Radim Matuš tuší, že půjde o důležitý duel, protože Villach ztrácí na Znojmo pouhé dva body. „Po Klagenfurtu jsme si zvedli sebevědomí, ale musíme výhru potvrdit i v dalším zápase. Jdeme od zápasu k zápasu. Hrajeme teď třikrát doma, což je super,“ říká.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
34 17 14 1 3 110:109

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 8. 11.
body 39 37
aktuální forma Znojmo – Klagenfurt 3:1
Klagenfurt – Znojmo 3:0
Znojmo – Graz 5:4p
Villach – Dornbirn 2:1
Salzburg – Villach 6:2
Dornbirn – Villach 3:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 28 bodů (11 + 17) Andrew Sarauer, 28 bodů (7 + 21)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 15 bodů (6 + 9) Ryan Glenn, 15 bodů (5 + 10)
brankáři Marek Schwarz (90,2 %) David Kickert (91,3 %)
využití přesilovek 16,4 % 17,4 %
úspěšnost oslabení 79,2 % 76,8 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babic, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #55 Daniel Soos, Gasper Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Pastor, Stehlík, Lattner, Bořuta, Biro, Plutnar, Šnajnar, Zajíc – Miller, Raška, Číp – Němec, Matuš, Mrázek – Špaček, Bartoš, Guman – Beroun, Plíhal, Yellow Horn.
Herzog - Bacher, Labrecque, Glenn, Shields, Schlacher, Stebih, Wohlfahrt - Kromp, Walter, Antinisch - Flick, Sarauer, Platzer - Petrik B., Verlič, Hickmott - Leiler, Maxa, Brunner.
NEWSLETTER