Chtěli jsme si udělat pěkné Vánoce, ale koncovka nás zradila, mrzelo Petra Mrázka

Rozhovory
PÁ 22. 12. 2017
Znojemský útočník Petr Mrázek byl v utkání proti Villachu hodně vidět. Podobně jako jeho spoluhráči si však i on mohl na brankáři hostů vylámat zuby. "Měli jsme minimálně šest vyložených šancí," litoval bezbrankové prohry.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil zápas proti Villachu?
Prohráli jsme, přestože jsme byli lepším týmem. Měli jsme více střel a lépe jsme bruslili. Je to škoda, rozhodně jsme nyní zklamaní.

Soupeře jste jasně přestříleli, přesto to na výhru nestačilo. Kde myslíte, že byl problém?
Nedařilo se nám v zakončení. Měli jsme minimálně šest vyložených šancí, ty jsme však nezužitkovali. Pokud bychom alespoň nějaké proměnili, mohli jsme vyhrát třeba 4:1. Největší kámen úrazu tedy vidím v koncovce.

Villach byl tabulkově blízký soupeř. V případě výhry jste se mohli přiblížit elitní šestce, to však nevyšlo...
Mrzí nás to. Každý z nás chtěl vyhrát, udělat si hezké Vánoce. Všichni do toho dali všechno. Každý hráč na ledě odevzdal stoprocentní výkon. Rozhodlo však zakončení, se kterým jsme se trápili. Nyní nám nezbývá, než hodit zápas za hlavu a připravit se na další.

V úterý vás čeká derby proti Vídni, která je suverénním lídrem tabulky. Co od toho zápasu očekáváte?
Musíme hrát pořád stejně. Pokud budeme dobře bruslit a napadat, tak šance přijdou. Je jedno, zda naším soupeřem bude Vídeň nebo kdokoli jiný. Jde především o to, abychom proměnili naše šance v góly.

Vaše pětka je jedinou formací, která hraje stabilně již delší dobu pospolu. Trenéři jsou tedy asi spokojeni...
Doufám, že ano. Se spoluhráči si vyhovíme. Trenér nás nechal spolu, za to bychom se mu chtěli odvděčit ale i nějakými góly.

NEWSLETTER