Nominace na All-Star Cup: osm Kanaďanů i Jan Lattner

Aktuální zprávy
ST 24. 1. 2018
Erste Bank Eishockey liga zveřejnila nominaci trenérů na letošní první ročník All-Star Cupu, který se uskuteční 17. února v Bratislavě a v němž poměří síly celky ze čtyř středoevropských lig – české, slovenské, německé a mezinárodní EBEL.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hlavním trenérem byl vybrán Daniel Welser, který ještě na podzim oblékal dres Salzburgu, po mrtvici ale oznámil konec kariéry. Sedminásobný mistr rakouské ligy v létě dovršil trenérskou A licenci a na All-Star Cupu povede tým premiérově.

Rozpis zápasů na turnaji

  • 13:30 EBEL vs. CZE
  • 14:30 DEL vs. SVK
  • 15:30 DEL vs. CZE
  • 17:00 SVK vs. EBEL
  • 18:00 EBEL vs. DEL
  • 19:00 CZE vs. SVK

Jeho asistentem bude Martin Ulrich, jenž odehrál celkem 228 zápasů v dresu rakouské reprezentace. Manažerský tým EBEL pak vybral čtrnáctičlenné mužstvo, které kromě nejproduktivnějšího hráče ligy obsahuje také dalších sedm Kanaďanů, Američana, dva Čechy a tři Rakušany. Podmínkou bylo, aby z každého týmu pocházel alespoň jeden hráč.

Nejzvučnějším jménem v útoku je právě Tyler Morley, jenž letos nasbíral už padesát osm bodů a s přehledem tak vládne ligové produktivitě. V elitní dvacítce kanadského bodování můžeme najít i další nominované - Tylera Spurgeona, Ricka Schofielda či Brocka Higgse.

Vzhledem k tomu, že se celý turnaj odehraje ve formátu tři na tři, byli vybráni pouze tři obránci. Jedním z nich je znojemský Jan Lattner, který je v současnosti nejproduktivnějším bekem týmu. „Těším se hodně a jsem rád, že jsem se dostal mezi nejlepší hráče ligy. Je to pro mne první taková větší akce a chci Orly reprezentovat co nejlépe,“ reagoval Jan Lattner po zveřejnění nominace.

Druhým obráncem je Matthias Trattnig, jenž v EBEL dosud získal už šest mistrovských titulů. Do třetice se zúčastní také Kanaďan Samuel Labrecque. Mezi gólmany pak liga nominovala ex-znojemského Patrika Nechvátala, ale také Maca Carrutha. Ten do EBEL přišel teprve před několika měsíci.

Nominace EBEL na All-Star Cup

Brankáři: Mac Carruth (Fehérvár), Patrik Nechvátal (Innsbruck)
Obránci: Matthias Trattnig (Salzburg), Samuel Labrecque (Villach), Jan Lattner (Znojmo)
Útočníci: Patrick Harand (Klagenfurt), Tyler Spurgeon (Innsbruck), Olivier Latendresse (Fehérvár), Rick Schofield (Linz), Tyler Morley (Záhřeb), Chris D´Alvise (Dornbirn), Brock Higgs (Graz), Chris DeSousa (Bolzano), Richard Schlögl (Vídeň)

Předprodej vstupenek na All-Star Cup v Bratislavě zde.

NEWSLETTER