Na Týden hokeje přišlo přes padesát dětí

Aktuální zprávy
ČT 25. 1. 2018
Ve středu čtyřiadvacátého ledna si vyzkoušely desítky dětí, jaké je to být hokejistou. Akci s názvem Týden hokeje uspořádal klub Orli Znojmo – mládež ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Týden hokeje vyvolal zájem veřejnosti o hokej

Akce upoutala značný zájem veřejnosti. Přišlo totiž třiapadesát dětí, což je srovnatelný výsledek jako v prvním termínu před rokem. Oproti záři, kdy ve Znojmě Týden hokeje taktéž probíhal, pak na stadion zavítalo téměř jednou tolik návštěvníků.

Kromě zážitku z bruslení si každé dítě navíc domů odneslo zajímavý hokejový dárek včetně vlastního dresu. Rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro jeho fyzický a osobnostní rozvoj. Tyto cenné informace by měly rodičům usnadnit v rozhodování výběru aktivit pro své děti.

Během programu pro rodiče a vyplňování formulářů si děti mohly vybarvovat omalovánky s hokejovou tématikou. Následně se všechny děti přesunuly na ledovou plochu, kde probíhal mimo jiné i ukázkový trénink mládežnických kategorií. Na celé akci byl přítomen také klubový maskot orel Znojmík.

"Musím konstatovat, že nás velmi potěšil tak velký zájem mladých hokejistů a rodičů o hokej v našem klubu. Je to pro nás signál, že hokej ve Znojmě táhne a má cenu pokračovat v tom, co děláme," řekl nadšeně předseda mládeže Luděk Stromko.

Projekt s názvem "Pojď hrát hokej" organizovaný Českým svazem ledního hokeje má napomáhat klubům v jejich snaze přivést nové děti na zimní stadiony. Vedle podpory klubů v náborové činnosti a komunikace s rodiči je rovněž cílem projektu vytvoření dostatku příležitostí k vyzkoušení si ledního hokeje ze strany dětí. K naplnění tohoto cíle se již potřetí uskutečnila akce Týden hokeje, která má umožnit velkému množství dětí po celé České republice vyzkoušet si zdarma lední hokej, udělat své první krůčky na ledě a prožít mnoho zábavy v kolektivu svých vrstevníků pod vedením kvalifikovaných trenérů.

Fotogalerie

NEWSLETTER