Kluci hráli parádně, všechny střely jsem viděl, zářil Marek Schwarz po vychytané nule

Rozhovory
PO 5. 2. 2018
Marek Schwarz se významně podílel na těsném vítězství nad Bolzanem, když se prezentoval jednadvaceti zákroky a vychytaným čistým kontem. „Mám z toho hroznou radost. Kluci přede mnou hráli skvěle,“ řekl po utkání.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak hodnotíte utkání s Bolzanem?
Hráli jsme perfektně. Dozadu jsme hráli zodpovědně a soupeře jsme k ničemu nepustili. První dvě třetiny jsem neměl žádnou práci, Bolzano zatlačilo až potom na konci utkání. Udělal jsem tam dvě chybičky, když mi blbě vypadl puk, ale naštěstí jsme to zvládli. Mám z toho hroznou radost. Uvidíme, co bude dál. Musíme zůstat skromní a makat takhle každý zápas. Když budeme dobře bránit, tak to bude dobré. Všechno je hratelné.

S čím jste do utkání vstupovali?
Chtěli jsme hlavně dobře bránit a neudělat zbytečnou chybu. Když prohráváte, tak se to těžko dotahuje. Nechtěli jsme Bolzano pustit do jakýchkoliv šancí, protože oni je dokážou využít. Kluci hráli opravdu výborně.

Bolzano vlastně zvýšilo nápor těsně na konci zápasu. Bylo pro gólmana těžké se soustředit v situaci, kdy vedete pouze o jeden gól?
Vždycky jsou ty zápasy o jeden gól nervózní. Nechcete zápas ztratit. Už se nám to jednou stalo, že jsme celý zápas vedli, ale stejně jsme pak dostali na konci gól a prohráli jsme. Je to pak hrozná škoda.

V utkání bylo k vidění hodně šarvátek a osobních soubojů. Je na ledě vidět, že se hraje takové menší play-off?
Já myslím, že jo. To je jeden z těch aspektů hry, který nám dřív chyběl. Musíme hrát tvrdě do těla. V zápase jsme to hodně zlepšili a soupeř s tím měl problémy.

Šlo na vás pouze dvacet jedna střel. Je pro gólmana těžší, když nemá příliš práce?
Já jsem byl rád, že toho není tolik! Svědčilo to o tom, že kluci přede mnou hráli dobře do obrany. Všechny střely, které na mě letěly, jsem viděl. Dorážky jsme také dokázali pokrýt. Dneska jsem to měl ty první dvě třetiny opravdu docela jednoduché.

NEWSLETTER