O naději doma proti Villachu

Naši soupeři
PO 26. 2. 2018
Po dvou víkendových porážkách se šance Orlů na play-off výrazně ztenčily a závisí do velké míry na ostatních výsledcích, stále však nejsou zcela ztraceny. Pokud si je znojemský tým chce udržet, musí v úterý od 18:30 doma nutně porazit Villach.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Andrew Sarauer je nejproduktivnějším hráčem a jedním ze zkušených borců v omlazeném týmu Villachu

Villach prožívá sezónu jako na houpačce. Mizerný start a dočasně poslední místo v tabulce stálo místo trenéra Grega Holsta, poté následoval výsledkový i herní vzestup a mužstvo, vcelku netradičně na rakouský klub, dávající šanci mladým hráčům, cítilo šanci na boj o play-off.

Tu podpořil skvělý vstup do nadstavby, vítězství v prvních čtyřech utkáních a úctyhodný zisk 11 bodů po čtyřech kolech. Z druhého místa spodní nadstavbové skupiny na Villach zespodu hleděla smečka pronásledovatelů a obdivovala jeho formu, kterou při porážce 2:4 v Korutanech poznali na začátku února i Orli.

Jenže po olympijské pauze se kolo zadrhlo, přišly tři porážky za sebou, sešup na čtvrtou příčku a nyní zajíždí Orli z Villachu do Česka za Orly ze Znojma. Těm se hrubě nevyvedl uplynulý víkend, domácí porážka s Fehérvárem a jen bod z ledu posledního Grazu šancím v boji o play-off vůbec nepomohly.

Přesto se Znojmo ještě nevzdává, nutně ale nyní potřebuje zvítězit. "Dokud je aspoň teoretická naděje, budeme o ni bojovat a nesklopíme hlavy," burcuje trenér Miroslav Fryčer. Z dosavadních pěti vzájemných utkání v letošním ročníku se třikrát radovali znojemští hráči.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
37 17 16 1 3 112:115

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC VSV
pozice v tabulce nadstavby 5. 4.
body 9 11
aktuální forma Graz – Znojmo 4:3p
Znojmo – Fehérvár 1:2
Fehérvár – Znojmo 2:3sn
Villach – Fehérvár 2:4
Bolzano – Villach 5:2
Villach – Bolzano 1:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 39 bodů (15 + 24) Andrew Sarauer, 42 bodů (11 + 31)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 23 bodů (8 + 15) Ryan Glenn, 25 bodů (8 + 17)
brankář Marek Schwarz (89,32 %) Lukas Herzog (93,00 %)
využití přesilovek 15,6 % 15,8 %
úspěšnost oslabení 76,6 % 77,4 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #3 Ladislav Smetana, #29 Tripmir Piragić
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #87 Gasper Jaka Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz (21. Halász) – Corbett, Lakos, Lattner, Bořuta, Tejnor, Stehlík, Šnajnar, Biro – Yellow Horn, Plíhal, Špaček – Novák, Bartoš, Guman – Němec, Matuš, Číp – Csamangó, Raška.
Herzog – Bacher, Glenn, Shields, Brunner, Stebih, Labrecque, Kragl – Verlič, Sarauer, Hickmott – N. Petrik, Maxa, Kromp – Beach, Walter, Antonitsch – B. Petrik.
NEWSLETTER