Závěr sezóny hokejové mládeže završen třemi turnaji

Žákovský hokej
PO 23. 4. 2018
V dubnu, který je posledním měsícem klubové hokejové sezóny, měly výběry znojemské hokejové mládeže na programu tři turnaje. Dvou z nich se zúčastnila nejmladší kategorie mládeže, na jeden vyrazil starší dorost.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Domácí turnaj přípravky HC Orli Znojmo - mládež proběhl na ledě Nevoga arény v pátek 6. dubna a jeho hlavní myšlenkou byla radost z hokeje. „Znojemský turnaj splnil svůj účel, aby si jej všichni hlavně užili a načerpali radost z hokeje. Přesto bylo zajímavé sledovat bojovnost všech dětí, které se snažily ukázat hlavně přítomným rodičům, že jsou opravdovými hokejisty. Chtěli bychom poděkovat Cyklo klubu Kučera, který na turnaj věnoval ceny," okomentoval zápolení Jan Vlašín, hlavní trenér přípravky mládeže.

» Fotogalerie z turnaje č. 1
» Fotogalerie z turnaje č. 2

Své první turnajové zkušenosti mohli malí orlíci následně zúročit na mezinárodním turnaji KIDS CUP 2018 ve Vídni, kde o víkendu 14. a 15. dubna poměřili své dosud získané hokejové dovednosti v konkurenci dalších devíti týmů. „Chtěli jsme hráčům umožnit prožít nový zážitek a utkat se s dalšími vrstevníky. V konkurenci naši orlíci uspěli velice dobře. V kategorii U8 se umístili na krásném druhém místě a v kategorii U7 na šestém místě," dodal Vlašín.

O prvním dubnovém víkendu se pak na jihu Čech uskutečnil turnaj staršího dorostu JANEV CUP 2018. Dorostenci HC Orli Znojmo - mládež obsadili po vzájemných zápasech s Českými Budějovicemi, Havlíčkovým Brodem, Mladou Boleslaví a Chomutovem třetí místo.

„Díky naší spolupráci s HC Motor České Budějovice jsme byli pozváni na turnaj kategorie budoucích juniorů. Zápasy nám ukázaly, že jdeme správnou cestou. Odehráli jsme kvalitní turnaj a výsledkově i herně se nám dařilo v konkurenci týmů, které mají statut akademií ČSLH. Pro naše kluky to je velká motivace do budoucna," sdělil Miroslav Vybíral, sportovní manažer mládeže.

Starší dorost

NEWSLETTER