Ptejte se Davida Ludvíka

Aktuální zprávy
PO 4. 11. 2002
Z n o j m o - Ač se David Ludvík probojoval do základního kádru Orlů teprve letos, patří k nejproduktivnějším útočníkům a s výjimkou posledního zápas ve Vítkovicích, kdy jej na led nepustily zdravotní potíže, nevynechal ani jeden zápas. V reprezentační přestávce máte možnost mladému útočníkovi položit jakoukoli otázku.<br><br> <b>>></b> <a href=otazky.asp?od=Q&kat=ludvik>Otázku můžete položit zde</a>
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku David Ludvík si letos své předsezónní plány plní více než na sto procent. "Hlavně jsem se chtěl dostat do základního kádru. To se mi povedlo, teď ale musím makat, abych se v něm udržel." Zpočátku nastupoval s Jánem Plchem a Petrem Kumstátem ve čtvrtém útoku, hned v úvodním zápase sezóny vstřelil dvě branky. Přesto se pořádně rozjel až poté, co byl na místo Plcha přeřazen kapitán Pucher. "Docela nás to oba překvapilo, že ho trenéři dali až k nám, ale určitě nám to všem pomohlo. Peter je výborný hokejista a hraje se s ním skvěle," pochválil svého spoluhráče. Ve své útočné trojici nastupuje nejčastěji na pozici centra, na vhazování se střídají právě s Pucherem. "Mám z nás tří nejvíc defenzivních úkolů, to mi vyhovuje," dodal.

David Ludvík je v rodině již třetí generací, která se hokeji věnuje. Jeho tatínek a děda hokej aktivně hráli a bylo tedy přirozené, že v šesti letech jej táta přivedl do brněnského Ingstavu.

V průběhu žákovských let přešel do brněnské hokejové školy na Úvoze, a tím pádem do Komety Brno a za její mládežnické týmy hrál až do osmnácti let. Věk plnoletosti byl dobou, kdy poprvé nastoupil v mužské soutěži za prvoligové Rosice v sezóně 1999-2000. Následující sezónu se vydal okusit zámořskou juniorskou soutěž, kde působil v americkém Minotu nacházejícím se v Severní Dakotě.

Po roce stráveném v USA se v létě 2001 objevil na letní přípravu ve Znojmě s úmyslem se do Ameriky vrátit, kam na pár týdnů odjel, ale opět se vrátil a od září do poloviny listopadu nastupoval ve znojemském týmu, než odešel na hostování do prvoligové brněnské Komety. Dres Orlů oblékl ještě v únoru v době Pucherovy olympijské absence. Od letošní sezóny patří ke stabilním hráčům znojemského mužstva.

V mládežnických reprezentačních týmech se nikdy neobjevil, jenom byl v širším výběru reprezentace šestnáctiletých.

Úspěšně zvládl vystudovat stavební průmyslovku a školu neopouští ani nyní při bakalářském studiu managementu podnikání. Baví ho všechny druhy sportů a rád si zajde do kina. Má sestru, která měla k ledu také blízko, když se věnovala krasobruslení. S rodiči bydlí v Brně.

Statistiky
1996-97 Kometa Brno dor.               24   5   3   8 
1997-98 Kometa Brno dor.               41  22  13  35
1999-00 HC Ytong Brno jun.             17  10   6  16   4 
1999-00 HC eDsystem Senators (1.liga)  24   1   0   1  14 
2000-01 Minot Muskies  (AWHL)          54  35  32  67  37
2001-02 Kometa HC Brno (1.liga)        39  10   9  19  59 
2001-02 HC JME Znojemští Orli          17   1   1   2   6 
NEWSLETTER