Netradiční sobotní termín přivádí do Znojma Innsbruck

Naši soupeři
PÁ 5. 10. 2018
Na Orly čekají o víkendu dvě utkání během dvou dnů. V tom prvním se na domácím ledě v sobotu od 18:30 střetnou s Innsbruckem a cíl zní jednoznačně: český tým bude chtít poprvé v sezóně zvítězit.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Zkušený kanadský útočník John Lammers táhne produktivitu Žraloků, ve své kariéře si vyzkoušel i sezónu v české extralize

Innsbruck se po vcelku vydařené loňské sezóně v úvodu té letošní trápí. Má na kontě o dva zápasy víc jak Znojmo, přesto má jen o dva body víc - ze šesti duelů nasbíral čtyři, navíc zatím slavil jediné vítězství v prodloužení. To klub z Tyrolska neuspokojilo, a tak se po minulém víkendu rozhodl k vůbec první hráčské změně v kádru v celé lize: vyškrtl kanadského brankáře Climieho, do té doby jedničku mužstva, a na jeho místo přivedl Fina Janneho Juvonena.

K okamžité výsledkové změně to ale nevedlo a úterní domácí dohrávku proti Bolzanu Žraloci prohráli 2:3. Rakouský celek sází na kombinaci zkušenosti zámořských hráčů a mládí v podobě místních odchovanců, ti se však zatím neprosazují. Ve statistice produktivity je tak nejlepším rakouským hráčem paradoxně obránce Philip Lindner se dvěma góly. Tým jinak táhnou produktivní Kanaďané Lammers, Clark, Yogan nebo Ross. Známé tváře pro znojemské fanoušky představuje dvojice ex-znojemských hráčů Lubomír Štach a Ondrej Šedivý.

Znojemští hráči mají za sebou po nepovedeném pátečním domácím vystoupení proti Záhřebu mnohem lepší a vyrovnanější duel v Linzi, i když ani z něj body nezískali. Přesto bylo možné ve výkonu najít pozitiva zejména v defenzivní činnosti a cíl týmu pro víkendový dvojboj s Innsbruckem a Fehérvárem je jasný. Orli chtějí slavit první vítězství.

Do sestavy se po zranění vrátil obránce Jan Lattner, nejistý zůstává start Patrika Nováka a Dominika Tejnora. Zápas začíná netradičně v sobotu od 18:30, přijďte znojemské hokejisty podpořit!

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
26 11 10 4 1 83:73

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC TWK Innsbruck
pozice v tabulce 12. 10.
body 2 4
aktuální forma Linz – Znojmo 3:1
Znojmo – Záhřeb 1:4
Graz – Znojmo 7:6p
Innsbruck – Bolzano 2:3
Innsbruck – Salzburg 6:5p
Fehérvár – Innsbruck 5:4p
nejproduktivnější hráč Anthony Luciani, 7 bodů (4 + 3) John Lammers, 9 bodů (4 + 5)
nejproduktivnější obránce Rostislav Šnajnar, 2 body (0 + 2) Nicholas Ross, 7 bodů (3 + 4)
brankář Tomáš Halász (90,59 %) Janne Juvonen (84,20 %)
využití přesilovek 11,80 % 28,60 %
úspěšnost oslabení 71,40 % 82,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Leopold Durchner, #20 Kristijan Nikolic
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, #56 Daniel Sparer

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Sedlák, McEachen, Kruckovyč, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Šnajnar – Kalus, Stretch, Luciani – Hlava, Braes, McPherson – Špaček, Bartoš, Guman – Matuš, Bulín, Mrázek – Oščádal.
Juvonen – Boivin, Lindner, Nussbaumer, Ross, Štach, Pedevilla - Lammers, Clark, Antonitsch - Šedivý, Spurgeon, Yogan - Lavoie, Lamoureux, Koper - Paulweber, Bär, Wachter.
NEWSLETTER