Toman střílel, Plášek půjde spát

Aktuální zprávy
SO 16. 11. 2002
Z n o j m o - Svou premiérovou branku vstřelil Milan Toman před měsícem Zlínu, nyní si svoje konto rozšířil o další dva góly. Kromě ofenzivních výletů si ale také poradil se svou prací obránce a na jeden gól také přihrál. "Nejhorší byl začátek. Pak jsme začali hrát tak, jak jsme měli od začátku," vrací se k povedenému zápasu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Toman přičítá obrat vývoje zápasu především rychlým brankám Znojma v poslední části: "Ve druhé třetině jsme vždycky šli do vedení a oni dvakrát po šťastném gólu srovnali. Vypadalo to, že ve třetí části už na další zvrat neměli síly."

Hráči Znojma se doma představili po devatenácti dnech. Fanouškům připravili pořádnou satisfakci za dlouhé čekaní a dvěma brankami se na ní podílel i Toman. "Zápasová pauza se projevila spíše v Litvínově, doma už to bylo bez problémů. Ale ten desetiminutový výpadek nechápu," kroutil Milan Toman hlavou nad úsekem hry na začátku zápasu, kdy byli Orli pod značným tlakem. Dnešní výhru však pro zítřejší duel v Pardubicích už háže za hlavu: "Utahaní určitě nebudeme, do Pardubic to není daleko, navíc soupeř dneska taky hrál. Zítřejší zápas je jako každý jiný, i když je to v televizi. Každopádně tam jedeme něco uhrát. Soutěž je tak vyrovnaná, že může každý s každým vyhrát, vždyť je vidět, jaké jsou výsledky."

S výkonem Milana Tomana byl spokojen si trenér Kastner. "Dnešní zápas se mu povedl. Dal dva góly, ale podle toho nemůžeme soudit. Každého hráče by takový zápas měl zvednout a uvidíme, jestli bude takový výkon schopen odvádět," dodal na adresu obránce, který brzy odslaví třiadvacáté narozeniny. Vrátil se také k absenci Mariána Cisára: "Marián nehrál, protože měl natažený úpon na kyčli, tak jsme ho dneska šetřili. Jak budeme hrát zítra, jestli na tři nebo čtyři útoky, to teprve uvidíme."

Znojmo nastoupilo do zápasu bez náhradního brankáře, protože Martinu Altrichtrovi nedoporučil start lékař. Přesto se Milan Kastner případných komplikací s brankářským postem neobával. "V případě, že by se něco stalo s Kamešem, byli domluveni s rozhodčím, že nastoupí junior Adamec," uklidnil všechny přítomné.

Tři body si v zápase připsal také útočník Karel Plášek. Sám dával druhou branku, třetí excelentně připravil Barusovi. Poté, co vnikl do útočného pásma, zmátl soupeřovy beky tím, že se obrátil zády k brance a nikým neatakován předložil puk Barusovi. "Dopředu jsem nemohl, tak jsem se otočil a hledal jsem někoho, komu bych nahrál. Uviděl jsem Míru, ten tam měl pěkný tunel a supr ho trefil," popsal svůj podíl na třetí brance Znojma.

Právě takovéto momenty přivádějí diváky na hokej. Karel Plášek si je vědom, že začátek zápasu diváky spíše odpuzoval: "Začátek vypadal hrozně, byly šance na obou stranách, ale my jsme nebyli schopni nic proměnit. Byl to spíš boj než hokej. Nic moc pro diváky. Jsem rád, že se to zlomilo." Zlomový okamžik viděl ve zvýšení na 5:3. "Ve třetí třetině jsme konečně hráli hokej. Liberec za stavu 5:3 přestal hrát, asi se šetřili na další zápas. Nám to začalo lepit a spadlo nám tam skoro všechno."

Karel Plášek mohl sám přidat i další branky, ale již se mu střelecky nevedlo. "Měl jsem taky šance, ale byl dost špatný led, a tak si puk dělal co chtěl." A před zápasem s lídrem tabulky má na dobrý výkon jednoduchý recept: "Dnes půjdeme rychle spát a budem se těšit na Pardubice. Věřím, že se vyhecujeme a uděláme dobrý výsledek."

NEWSLETTER