Třetí zápas v pěti dnech, Orli v ostrém tempu vítají Graz

Naši soupeři
PO 29. 10. 2018
Znojemští hokejisté se vrací zpět na domácí led, na němž by opět rádi bodovali. V cestě ale tentokrát stojí tým z absolutní špičky tabulky - Graz. Podaří se podruhé za sebou doma zvítězit? Utkání startuje v úterý v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
André Lakos se vrací do Znojma, tentokrát však v roli soupeře

Graz zažívá skvělý start do ligového ročníku. I přes nedělní prohru v Dornbirnu uhájil průběžnou druhou příčku hned za suverénní Vídní. K udržení této pozice ale Rakušané potřebují bodovat, neboť dva pronásledovatelé z Bolzana a Salzburgu již ztrácí pouhý bodík. „Nechceme ztratit dva zápasy za sebou, doufáme, že se ve Znojmě vrátíme zpět na vítěznou vlnu,“ nechal se slyšet druhý nejproduktivnější hráč ligy a zároveň její nejlepší nahrávač (osmnáct asistencí) Oliver Setzinger.

Tým kolem kanadského kouče Douga Masona se může spoléhat na nejlepší přesilovky v soutěži, jejichž úspěšnost se momentálně ustálila na 30%! Na modré čáře pak z pozice beka zlobí soupeře Matthew Caito (osm gólů). Velmi dobře si také vede ve Znojmě známý Colton Yellow Horn (7 + 8), jenž se na jihu Moravy poprvé představí v dresu Grazu.

Oba týmy s v letošní sezoně již jednou utkaly. V ofenzivně laděném střetnutí, které přišlo na řadu 23. září, padlo hned třináct branek, a přestože se Orli dokázali otřepat z hororového startu (po třech minutách prohrávali 0:3) a stáhnout náskok Grazu, nakonec na rakouském ledě padli v prodloužení.

Nabitý program posledních dní přinesl znojemským hokejistům tři body do ligové tabulky. Ty si odnesli z pátečního domácího zápasu s Fehérvárem (4:3). Na tuto výhru chtěli Orli navázat v neděli v Klagenfurtu, kde také otevřeli skóre. Nakonec se ale z těsného vítězství radovali v Korutanech (2:1).

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
35 13 14 2 6 125:124

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Moser Medical Graz99ers
pozice v tabulce 12. 2.
body 12 28
aktuální forma Klagenfurt – Znojmo 2:1
Znojmo – Fehérvár 4:3
Znojmo – Salzburg 3:4
Dornbirn – Graz 2:1
Graz – Innsbruck 4:3
Villach – Graz 3:5
nejproduktivnější hráč C.J. Stretch, 13 bodů (3 + 10) Oliver Setzinger, 20 bodů (2 + 18)
nejproduktivnější obránce Adam Sedlák, 6 bodů (1 + 5) Matthew Caito, 15 bodů (8 + 7)
brankář Teemu Lassila (91,10 %) Linus Lundin (91,10 %)
využití přesilovek 16,10 % 30,00 %
úspěšnost oslabení 82,50 % 82,30 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #44 Vladimir Babić, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #51 Marton Nemeth, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Lassila – Tejnor, Parkkonen, Novák, Šnajnar, Lattner, Sedlák, Stehlík – Kalus, Stretch, Mrázek – Špaček, Matuš, Luciani – Hlava, Bartoš, Němec – Guman, Braes, Bulín
Lundin – Jakobsson, Caito, Setzinger, Weihager, Kirchschläger, Lakos, Natter, Soritz – King, Oleksuk, Zusevics – Ograjensek, Garbowsky, Oberkofler – Hamilton, Yellow Horn, Loney – Kainz, Moderer, Grafenthin.
NEWSLETTER