Dostaneme gól a sesypeme se jako domeček z karet, mrzí Nováka

Rozhovory
ST 31. 10. 2018
Útočník Patrik Novák nastoupil v úterý proti Grazu opět na postu obránce. O tom, jak hodnotí současnou hru Orlů i o své nové roli, se rozpovídal v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak hodnotíte zápas proti Grazu?
Těžko se to hodnotí. Po první třetině jsme prohrávali 0:1. Naše hra sice vypadala hrozně, ale skóre bylo pořád přijatelné. Řekli jsme si, že do toho půjdeme a uděláme, co bude v našich silách. Dostali jsme ale druhý gól a sesypali se. Každý vidí, že jsme od začátku sezóny ve velké krizi, ze které se nám nedaří dostat. To, že ubojujeme tři zápasy, nic neznamená. Takto nemůžeme hrát celou sezónu.

Kde vidíte řešení?
Každý musí začít sám u sebe. Nedaří se nám přesilové hry. Ani si nepamatuji, kdy jsme v přesilovce naposledy skórovali. Dostáváme moc gólů v oslabení. Všechno jde se vším, je těžké něco hodnotit.

Již několikátý zápas jste nastupoval v obraně, jak jste se na tento post dostal?
V obraně byla nějaká marodka. Někoho jsem zastoupil. Už nevím, kdo to byl. Asi se mi povedl zápas, protože už jsem tam zůstal. Nehraje se mi špatně, ale výsledky bohužel stále nejsou takové, jaké bychom si představovali.

Nyní vás čeká Dornbirn, co změnit?
Asi všechno. Bohužel. S týmy, jako jsou Graz nebo Dornbirn, prostě musíme vyhrávat. Teď jsme měli získat šest bodů za tyto dva domácí zápasy. Ve Vídni pak bude těžké dohánět nějakou ztrátu.

Jaká je nálada v kabině?
Nemyslím si, že jsme na tom psychicky zle, pořád držíme při sobě. Každý zápas je to ale stejné, dostaneme jeden hloupý gól a sesypeme se jako domeček z karet. To se prostě nemůže stávat.

Brzy přijde reprezentační přestávka. Může týmu nějak pomoct?
Doufám, že ano. Co jiného nám zbývá. Nejvíce by nám nejspíš pomohlo jedno slepené vítězství. Říkám to pořád, nemůžeme ubojovat každý zápas v sezóně. Ubojovaný zápas je fyzicky velmi náročný a všechny zápasy, které jsme zatím vyhráli, byly extrémně náročné. V první řadě ale musíme zlepšit přesilovky, lépe bránit a být více pospolu v obranné třetině. Těžko se mi nyní hledají nějaká jiná slova nebo řešení.

NEWSLETTER