Orli znovu vyzvou Záhřeb, tentokrát v Chorvatsku

Naši soupeři
ČT 13. 12. 2018
Odveta za poslední zápas! Znojmo opět vyzve chorvatské medvědy, tentokrát na jejich ledě. Ten minulý vyhráli Orli až po nájezdech, podaří se Jihomoravanům vyhrát po základní hrací době? Zápas začíná v pátek v 19:15!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
V týmu zůstává například Tom Zanoški, který v EBEL hrál i za Bolzano, Klagenfurt, Linz nebo Lublaň

Nakonec se Záhřeb v lize udrží. Ačkoli to v posledním týdnu nevypadalo, médii problesklo několik velmi negativních zpráv, tým opustilo pár hráčů, klub sezónu dohraje. Ačkoli Medveščak opustil generální sponzor, Chorvaté se domluvili s vedením ligy na jejich setrvání v EBEL. Pomoci se jim dostane také od města Záhřebu.

Tým medvědů nově opustili čtyři Kanaďané, útočníci Aviani a Sylvester, obránce Sauvé a gólman Corbeil, kteří již všichni mají nová angažmá. Spolupráci s klubem ukončil také Rus Lemťugov, který si nové působiště teprve hledá. Záhřeb dohraje sezónu převážně s chorvatskými hráči, týmu ale zůstal věrný i například Tom Zanoški, který se staví jako příklad pro ostatní hráče.

Došlo také ke změně na trenérském postu, Aarona Foxe nahradil na pozici hlavního kouče chorvatský trenér Danijel Kolombo, který v posledních letech úspěšně působil napříč nejstaršími třemi věkovými kategoriemi u Chorvatské reprezentace. Ani post asistenta se neobešel beze změny, novým asistentem trenéra je Bruno Bregant, který se stejně jako Kolombo věnuje chorvatským reprezentacím.

V posledním zápase na sebe narazili právě soupeři ze Znojma a Záhřebu, výhru nakonec získali Orli, kteří soupeře přetlačili 7:6 po nájezdech. "Panuje absolutní nespokojenost, jediné pozitivum je to, že jsme nakonec na nájezdy vyhráli. Možná lze tým pochválit za první třetinu, ale to je na šedesátiminutový zápas málo," nechal se po střetu slyšet znojemský lodivod Miroslav Fryčer.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
18 2 12 1 3 47:73

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo KHL Medveščak Zagreb
pozice v tabulce 7. 11.
body 38 21
aktuální forma Znojmo – Záhřeb 7:6sn
Znojmo – Klagenfurt 8:4
Graz – Znojmo 3:4
Znojmo – Záhřeb 7:6sn
Vídeň – Záhřeb 5:0
Dornbirn – Záhřeb 6:4
nejproduktivnější hráč Marek Kalus, 29 bodů (15 + 14) Sebastien Sylvestre, 17 bodů (12 + 5)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 19 bodů (4 + 15) Yann Sauve, 14 bodů (6 + 8)
brankář Tomáš Halász (88,20 %) Vilim Rosandič (87,40 %)
využití přesilovek 16,70 % 17,10 %
úspěšnost oslabení 71,60 % 74,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: Patrick Gruber, Christoph Sternat
Čároví rozhodčí: Ivan Nedeljkovic, Gasper Jaka Žgonc

Sestavy z posledních zápasů

Halász (44. Lassila) – Lattner, Sedlák, Parkkonen, Tejnor, Stehlík, Vainonen, Kruckovyč – Kalus, Stretch, McPherson – Novák, Kujawinski, Luciani – Hlava, Matuš, Němec – Špaček, Bulín, Oščádal.
Lisutin (10. Rosandič) – Sauve, Deutsch, Kudělka, Puzić, Čepon, Robar – Svensson, Aviani, Mauldin – Lemťjugov, Sylvestre, Armstrong – Zanoški, Brine, Simšič – Fičur.
NEWSLETTER