Orli vyrazili do zasněžených Alp. Víkendový trip je zanese k tabulkovým sousedům

Naši soupeři
PÁ 18. 1. 2019
Znojemští hokejisté odcestovali v pátek na třídenní trip na jihozápad Rakouska, kde postupně vyzvou Dornbirn a Innsbruck. Zápas s prvním jmenovaným soupeřem startuje v sobotu v 19:15, v Innsbrucku se Orli představí o den později od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojmo, Dornbirn a Innsbruck spojuje v posledních dnech jediné – boj o první šestku, která zajišťuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Nejblíže úspěchu jsou z této trojice osmí Buldoci, které dělí od šestého Fehérváru tři body. Devátí Orli ztrácejí na první polovinu tabulky šest bodů a desátý Innsbruck ještě o jeden více. Pro toto trio tak budou víkendové zápasy více než důležité.

Dornbirnu se v novém kalendářním roce poměrně daří. Z pěti zápasů vyhrál tři po základní hrací době a v posledním kole podlehl silnému Klagenfurtu až po prodloužení. Soupiska týmu se od října nemění, mimo jiné na ní nalezneme bývalého Orla Radka Čípa, jenž má na svém kontě devět kanadských bodů (3 + 6).

Ani Innsbruck si v posledních kolech nevedl špatně. V neděli sice prohrál v Grazu, ale před tím si připsal čtyři výhry v řadě, přičemž tři z nich po prodloužení. Tento týden se "die Haie" po necelých třech letech rozloučili s obráncem Lubomírem Štachem, který zamířil do německého Kaufbeurenu.

I Znojmo přišlo v posledních dnech o jednoho hráče. Útočník Ryan Kujawinski odletěl kvůli zranění třísel do Kanady, kde se podrobí lékařskému zákroku. Sezóna pro něj tím pádem předčasně skončila. "Díváme se po náhradě, ale zatím na trhu nikoho nevidíme," prozradil kouč Miroslav Fryčer. Kromě této změny by Orli měli být na tripu kompletní.

Venku se Jihomoravanům daří paradoxně lépe než před domácími fanoušky. Od začátku listopadu prohráli na kluzištích soupeřů pouze třikrát (Salzburg, Bolzano a Vídeň). Nyní budou usilovat o posílení téhle série. S Dornbirnem Znojmo letos ze tří zápasů dvakrát vyhrálo, s Innsbruckem má naopak negativní bilanci.

Porovnání soupeřů

HC Orli Znojmo Dornbirn Bulldogs HC TWK Innsbruck
pozice v tabulce 9. 8. 10.
body 53 36 32
aktuální forma Znojmo – Bolzano 2:3
Villach – Znojmo 4:6
Znojmo – Vídeň 5:7
Klagenfurt – Dornbirn 7:6p
Záhřeb – Dornbirn 2:10
Dornbirn – Innsbruck 3:6
Linz – Innsbruck 4:2
Innsbruck – Graz 1:3
Innsbruck – Fehérvár 5:4p
nejproduktivnější hráč Marek Kalus, 48 bodů (25 + 23) Brendan O´Donnell, 44 bodů (26 + 18) Andrew Clark, 57 bodů (17 + 40)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 30 bodů (6 + 24) Jerome Leduc, 26 bodů (3 + 23) Nicholas Ross, 30 bodů (7 + 23)
brankář Teemu Lassila (89,50 %) Rasmus Rinne (90,80 %) Luka Gračnar (89,70 %)
využití přesilovek 15,40 % 18,80 % 24,70 %
úspěšnost oslabení 73,80 % 81,70 % 77,80 %

Sestavy z posledních zápasů

Lassila – Parkkonen, Sedlák, Vainonen, Tejnor, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – Kalus, Matuš, McPherson – Hlava, Stretch, Luciani – Němec, Bartoš, Mrázek – Špaček, Novák, Oščádal.
Rinne – Magnan, Gauthier, McNeill, Connelly, Pulli, Vallant, Wolf – O´Donnell, Dupont, Trotter – Pöschmenn, Timmins, Reid – Haberl, Häußle, Neubauer – Zwerger, Schwinger, Fässler.
Gračnar – Ross, Boivin, Kudělka, Guimond, Pedevilla, Lindner, Štach – Lamoureux, Lavoie – Yogan, Clark, Bär – Wachter, Spurgeon, Lammers – Paulweber, Antonitsch.
NEWSLETTER