Naposledy v základní části doma! Orli přivítají Salzburg

Naši soupeři
ČT 31. 1. 2019
Pro Znojmo ještě sezóna zdaleka neskončila, v sázce jsou důležité body do nadstavbové části. Před domácími zraky se tak budou Orli snažit porazit hokejisty Red Bullu, kteří naposledy prohráli před pěti zápasy! Zápas začíná v pátek od 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Zdaleka nejofenzivnější celek soutěže Salzburg má již play-off jisté. Stále je však ve hře o bonusové body, které nakonec mohou znamenat výhodnější pozici pro výběr soupeře, a tím pádem i schůdnější cestu do semifinále. Že by však Red Bull vysadil z tempa se říci nedá, v posledním zápase si vyšlápl na Záhřeb. Medveščak sice není v situaci, kdy by mohl takovému gigantovi vzdorovat, ale vstřelených třináct branek i tak o něčem svědčí.

Účast v play-off už zřejmě také začíná probírat vedení týmu, které v týdnu přivedlo posilu do defenzívy rudých býků. Will O’Neill je třicetiletý obránce s jedním startem v NHL, jinak ale nastupoval v nižší AHL, ve které odehrál přes čtyři sta utkání. Salzburg je jeho prvním evropským angažmá.

Orli se stále ještě mohou dostat na výhodnější pozici, na které by jim připadlo více bodů. Na deváté místo, které v současnosti okupuje Innsbruck, jim chybí dva body. Přesto se znojemským hokejistům nedaří. Naposledy se radovali z výhry 20. ledna, od té doby zakusili hráči pod taktovkou Miroslava Fryčera další dvě porážky. Naposledy proti Kalgenfurtu, na jehož ledě obdrželo Znojmo pět branek a žádnou nevstřelilo.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
45 19 20 2 4 143:149

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 10. 4.
body 58 76
aktuální forma Klagenfurt – Znojmo 5:0
Znojmo – Graz 1:4
Innsbruck – Znojmo 3:6
Salzburg – Záhřeb 13:0
Salzburg – Villach 4:3p
Salzburg – Klagenfurt 1:0
nejproduktivnější hráč Marek Kalus, 51 bodů (26 + 25) John Hughes, 53 bodů (15 + 38)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 30 bodů (6 + 24) Dominique Heinrich, 36 bodů (14 + 22)
brankář Teemu Lassila (89,30 %) Lukas Herzog (90,00 %)
využití přesilovek 14,80 % 23,90 %
úspěšnost oslabení 73,70 % 84,30 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: Patrick Fichtner, Miroslav Stolc
Čároví rozhodčí: #51 Marton Neméth, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Parkkonen, Sedlák, Vainonen, Tejnor, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – Luciani, Stretch, McPherson – Kalus, Matuš, Hlava – Němec, Bartoš, Mrázek – Špaček, Bulín, Novák – Oščádal.
Herzog – Heinrich, Pallestrang, Raymond, Štajnoch, Regner, Jakubitzka, Hochkofler, Winkler – Herburger, Duncan, Hughes – Raffl, Rauchenwald, Huber – Gazley, VadeVelde, Harris – Baltram, Schiechl, Cijan.
NEWSLETTER