Znovu do boje! Přiblíží se Orli vysněnému play-off?

Naši soupeři
SO 23. 2. 2019
Znojemští hokejisté se přesně po týdenní pauze znovu představí před domácím publikem. Ve svém čtvrtém utkání nadstavbové části ligy budou chtít navázat na předešlé skvělé výsledky a upevnit si vedoucí pozici právě před svým nejbližším pronásledovatelem z Linze. Utkání startuje v neděli od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Linz vstupoval do kvalifikační skupiny s nejvyšším bodovým bonusem, přesto již po třech odehraných kolech ztrácí na první příčku tři body. Mohou za to dvě porážky - v úvodním kole s Villachem - a páteční v Dornbirnu, kde Černá křídla ztratila solidně rozehraný zápas až v samotném závěru, o prohře pak rozhodl gól v prodloužení.

To znojemští borci mohou mít prozatím jen ty nejvyšší ambice. Po třech výhrách se katapultovali do čela své části nadstavbové tabulky, nadále tak velmi reálně sní o play-off. Na svých hokejkách postupně rozmetali Villach, Innsbruck i Dornbirn. Ještě před odvetami příjde v neděli na řadu poslední ze čtyř soupeřů. Zatím jedinou kaňkou na vydařené fázi soutěže je zranění elitního útočníka Anthony Lucianiho, ten v duelu s Dornbirnem utrpěl otřes mozku a zranění v oblasti ramene, jež si vyžádalo operaci.

“Musíme zůstat skromní a nadále jít tvrdě za úspěchem. Poslední zápasy nám dodaly sebedůvěru a ukázali jsme, že můžeme dávat hodně gólů.“

David Bartoš (kapitán, Orli Znojmo)

Statistické okénko

  • Letošní vzájemné statistiky týmů jsou vzácně vyrovnané. Znojmo bylo úspěšné ve dvou případech, naopak dvakrát zvítězil Linz při celkovém skóre 15:14 pro český tým.
  • Nejproduktivnější hráč Znojma Marek Kalus má na svém kontě 57 bodů, na druhé straně ukořistil Dan DaSilva bodů 44.
  • V týmových statistikách se daří Linzi výrazně lépe. Může se pyšnit druhými nejlepšími přesilovkami v lize, zároveň je na druhé příčce v bránění při převaze soupeře.
  • Orli zatím nenašli v nadstavbě přemožitele a soupeřům kralují při výtečném skóre 16:6.
  • Rozhodčí zápasu

    Hlavní rozhodčí:#48 Vladimír Baluška, #16 Milan Zrnić
    Čároví rozhodčí:Ivan Nedeljković, #55 Daniel Soós

    Sestavy z posledních zápasů

    ORLI ZNOJMO:Lassila – Vainonen, Tejnor, Sedlák, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – Mrázek, Stretch, Kalus – Luciani, Matuš, McPherson – Němec, Bartoš, Hlava – Špaček, Novák, Oščádal – Bulín.
    EHC LIWEST Black Wings Linz:Kickert – Brocklehurst, Carle, Kapstad, Rutkowski, Kragl, D´Aversa, Mayrhofer, Matzka – Lebler, Schofield, Umicevic – Davies, Locke, DaSilva – Kristler, Kearns, Gaffal – Ober, Brucker, Leiler.
NEWSLETTER