Fryčer: Získali jsme hodně poznatků, hráči si sáhli na dno

Aktuální zprávy
ÚT 20. 8. 2019
Tři zápasy ve čtyřech dnech sehráli znojemští hokejisté na kvalitně obsazeném Memoriálu Zbyňka Kusého v Pardubicích a Hradci Králové. Jedna výhra a dvě porážky proti soupeřům z elitních lig nebyly nejpodstatnější, realizační tým poprvé viděl hráče v zápasovém zatížení.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

„A musím říct, že kluci si sáhli opravdu na dno. Navíc ve třetím týdnu přípravy," upozorňuje trenér a sportovní manažer Orlů Miroslav Fryčer. Ten své svěřence viděl nejprve při porážce proti účastníku KHL Admiralu Vladivostok, následné výhře proti Košicím a těsné prohře s extraligovým Hradcem Králové. „Turnaj byl opravdu výborně obsazený. Pro nás škoda, že nepřijel původně oznámený Eisbären Berlín, ale i tak to byla moc dobrá prověrka," dodává.

Znojmo na turnaji zkoušelo různé herní varianty, nakonec se muselo přizpůsobit okolnostem a zdravotním patáliím. „Původně jsme na turnaj jeli s tím, že budeme hrát na čtyři pětky a občas zkusíme hru stáhnout na tři. Jenže vinou zdravotních komplikací jsme druhý a třetí zápas hráli celý jen na tři pětky. V této fázi přípravy je to pro nás dobře," popisuje Fryčer.

Kromě drobných patálií Lucianiho nebo Svobody ale bohužel přišlo i vážné zranění, Petr Mrázek kvůli opětovnému problému s ramenem vynechá nejméně pět až šest týdnů přípravy.

Naopak dvě nové tváře na zkoušku, Michal Gago i Vojtěch Krejčiřík, odehrály v rámci svého boje o sestavu celý turnaj. „S Vojtou Krejčiříkem jsme se po posledním zápase rozloučili, typově podobného hráče máme v Petru Beránkovi, takže ten už v týmu nepokračuje," konstatuje Fryčer.

Orly nyní čeká opět několik dní v tréninkové zátěži, ve čtvrtek pak v prvním ze tří přípravných duelů na domácím ledě přivítají dalšího extraligistu, HC Vítkovice.

NEWSLETTER