Konečně doma! Do Znojma přijíždí extraligové Vítkovice

Naši soupeři
ST 21. 8. 2019
Hokejoví fanoušci si ve čtvrtek od 18:00 přijdou konečně na své! Po pěti měsících vjedou na ledovou plochu Nevoga arény znojemští hokejisté k přípravnému duelu proti Vítkovicím.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Tradiční extraligový tým z Ostravy se v minulém týdnu zúčastnil pro Orly dobře známého turnaje Lehner Cup ve švýcarském Sursee. Vítkovičtí postupně narazili na celky EV Zug a Ambri-Piotta, ale vyhrát se jim nepodařilo ani jednou. S posledním jmenovaným navíc utrpěli debakl 1:6. Ještě před těmito zápasy se v rámci švýcarského soustředění střeli s Davosem (4:1) a Rapperswilem (2:4).

Vítkovice jsou dvojnásobným mistrem Československa. Ve finále extraligy byly po roce 1993 hned čtyřikrát, ale ani jednou pro ně neskončila sezóny zlatou tečkou. Od roku 2011, kdy Ridera prohrála ve finále s třineckými Oceláři 0:4 na zápasy, se nedostala dál než do čtvrtfinále. V sezóně 2015/2016 hrála dokonce skupinu o udržení.

Tým vede zkušený trenér Jakub Petr, na lavičce mu sekunduje Pavel Trnka. Jako konzultant působí v klubu Vladimír Vůjtek. Co se týče aktuální soupisky, nalezneme na ní například Erika Němce, který ještě vloni hájil barvy Orlů, nebo gólmana Miroslava Svobodu, jenž přišel z Dornbirnu. Znojemským fanouškům bude jistě známé také jméno Tomáše Gumana, i ten hrál za Jihomoravany ještě na začátku uplynulého ročníku.

Zkušenými tahouny mužstva jsou kapitán Jan Výtisk, Lotyš Roberts Bukarts, Slovák Rastislav Dej, útočník Ondřej Roman nebo nově příchozí Kanaďan Alexandre Mallet z brněnské Komety. Brankářské duo doplňuje Daniel Dolejš.

Orli mají za sebou kvalitně obsazený Memoriál Zbyňka Kusého v Pardubicích, na němž jako jediní dokázali porazit budoucího vítěze celého turnaje - HC Košice. V zápase o páté místo však podlehli hradeckému Mountfieldu. Nyní je čeká první ze tří domácích přípravných zápasů před devátou sezónou v EBEL.

» Vstupenky na utkání si můžete zakoupit z pohodlí domova na portále Enigoo

Permanentní vstupenky zakoupené online bude možné po předložení dokladu o nákupu vyzvednout u vrátnice ZS ve čtvrtek od 17 do 19 hodin.

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Lassila – Kruckovyč, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Sova, Mikliš, Jonáš – Krejčiřík, McRae, Matuš – Parker, Gago, Bartoš – Beránek, Oščádal, Česík – Novák, Kosnar.
HC VÍTKOVICE RIDERA:M. Svoboda – Gregorc, D. Krenželok, Trška, Šidlík, Kvasnička, T. Černý, Bodák – Schleiss, Roman, Bukarts – Lakatoš, Š. Stránský, Zdráhal – Dej, E. Němec, Toman – Kurovský, Werbik, Guman – Fridrich.
NEWSLETTER