<i>Ice breakers #3</i>

Aktuální zprávy
NE 9. 3. 2003
Z n o j m o - Hledáte podrobný popis rozhodujících momentů utkání? Kdo v zápase zářil, kdo zklamal? Rubrika Ice breakers nabízí destilovanou zápasovou esenci bojů v play-off!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Co rozhodlo: Vetší nasazení ze strany Znojma v poslední části, výkon brankáře

Orli se po facce v první minutě druhé části utkání vzpamatovávali více než 15 minut, ale nakonec se jim to povedlo. Ke konci druhé třetiny se dokázali dostat zpět do zápasu a v poslední třetině dovolili Pardubicím jen velmi málo. Rozhodující byl výkon brankářů, Adam Svoboda sice lapačkou několikrát kouzlil, rozhodující střelu ale promáchl. Naopak Martin Altrichter vychytal dva samostatné nájezdy Petra Sýkory!


Co nepomohlo: Dvě rychlé branky v prvních vteřinách druhé části

Po dobře rozehrané první třetině byli Orli v dobré pohodě, ale dvě chyby v první minutě druhé části je poslaly hluboko do hokejové deprese. Hráčům puk odskakoval od hokejek a pořádně se nedostali do útoku. Až první gól Marka Urama je z tohoto marasmu vysvobodil.


Kdo zářil: Střelec dvou branek Marek Uram a jednoznačně Martin Altrichter

Přestože se Marek Uram nedostával do mnoha šancí, byl týmu velice platný. Své dvě střely na Svobodovu branku proměnil ve dva góly a rozhodl zápas. V poslední třetině výrazně pracoval i v defenzívě.

Jeden z nejlepších zápasů za Orly sehrál Aleš Křetínský. Nejen že si připsal asistenci na první Uramově brance, ale výborně zvládal také defenzivní povinnosti. Dvakrát také nebezpečně donutil Svobodu k těžkému zákroku lapačkou. Perličkou na dortu jeho výkonu byla stahovačka, kterou si v polovině zápasu na vlastní brankové čáře obhodil Otu Janeckého.


Komu se nedařilo: Jako v celé sérii příliš není vidět Roman Erat, dlouho se hledal také Peter Pucher

Křídlo třetí řady Roman Erat se po návratu po zranění stále hledá a vedle svých spoluhráčů Baruse a Pláška je takřka neviditelný. Do počátku třetí třetiny neměl svůj den ani domácí kapitán, až v poslední části sehrál Peter Pucher svůj standard.


Brankář: Za jedna!

Jednoznačná hvězda zápasu i podle diváků, v SMS hlasování obdržel bezkonkurenčně nejvíce hlasů. Několikrát zastavil stoprocentní pardubické šance, Petra Sýkoru svým výkonem přiváděl k zoufalství. Navíc si našel čas i na pobavení diváků, v průběhu druhé třetiny se teatrálně skácel v brankovišti, ačkoli se hra předtím odehrávala úplně jinde.


Lahůdka zápasu: Uramova rozhodující střela

V 46. minutě se Marek Uram dostal s pukem na modrou čáru a podíval se, komu by rozehrál do křídla. Haman s Pucherem však byli obsazeni, proto Marek napřáhl až ke stropu a střelou přes obránce překvapil brankáře Svobodu. Ten jenom máchl lapačkou a puk uviděl až s červeným světlem ve své síti.


Co do dalšího zápasu: Koncentrovanost a klid

V Pardubicích Znojmo inkasovalo rychlé branky v první třetině, ve Znojmě zase ve druhé. Zdá se, že Orli si v každém zápase vyberou několik minut volno, což se jim ne vždy vyplatí. Je třeba hrát koncentrovaně plných 60 minut, na dovolenou je čas v květnu!

NEWSLETTER