Pohled do zákulisí

Redakce
PO 14. 4. 2003
Z n o j m o - Asi by se došlo k zajímavému číslu, kdyby si dal někdo tu práci a spočítal, kolik lidí od ledařů, prodavačů lístků, hostesek až po samotné aktéry – hráče, se podílí na běžném extraligovém utkání. Malou část těch, kteří nechybí na žádném extraligovém utkání, představují následující fotografie. Co se děje za okny, která se nacházejí nad V.I.P. prostory znojemského stadionu?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Při každém extraligovém utkání je nezbytná přítomnost kamer. Vlevo na snímku je klubový kameraman František Duhajský, který pořizuje záznamy ze zápasů již sedmou sezónu. Kromě utkání „A“ týmů natáčí i ligová utkání juniorů.

Vedle kameramanů má svoji místnost televizní komentátor. TV přenosů nebývá ze Znojma mnoho, a tak jeho fotografie není k dispozici.

S komentátorskou místností sousedí prostory pro videorozhodčího (na snímku vpravo), kterému pomáhají dva technici obsluhující video.

Řada místností pokračuje prostory pro rozhlasové vysílání. Ze Znojma nejčastěji komentuje hokejová utkání Zdeněk Vlk (na snímku uprostřed). Neobejde se bez mistra zvuku (na snímku vlevo), bez něhož by rozhlasoví posluchači neměli zajištěnou ostrost zvuku. Spolu s nimi bývají přítomni dva technici Telecomu, kteří se starají o bezproblémový chod rozhlasových linek.

Vše uzavírá obsluha projekčního plátna, která pomocí dvou počítačů zajišťuje chod projekce. Zdeněk Mikeš (na snímku vlevo) obstarává hokejový přenos, včetně sestřihů branek a zajímavých situací.

Jeho kolega Radek Chalupník vyplňuje program na plátně statistickými tabulkami, soupiskami, průběžnými stavy utkání z ostatních stadionů, seznamuje diváky se stavem SMS hlasování o nejlepšího hráče utkání a jinými informačními záležitostmi. V neposlední řadě představuje sponzory a partnery znojemského hokeje. Na počítači, který je na snímku, vzniká po utkání většina toho, co si lze přečíst na klubových internetových stránkách.

Příští sezónu už ale tyto fotografie nebudou pravdivé, protože se uvedené prostory budou přestavovat a chystají se změny, které se pozitivně dotknou i čtenářů klubových internetových stránek, např. on-line přenosy.

NEWSLETTER