Nové tváře Orlů 2003/2004 VII.

Rozhovory
PÁ 20. 6. 2003
Z n o j m o - Znojmo je prvním extraligovým klubem, ve kterém bude šestadvacetiletý útočník <b>Jaroslav Mareš</b> působit. Loni hrál v dresu Orlů na hostování z Jihlavy a hned ve svém prvním extraligovém startu vstřelil svoji první extraligovou branku Tygrům z Liberce. V Jihlavě hrál středního útočníka, ve Znojmě se představil na pravém křídle.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Loni jste odehrál na hostování z Jihlavy několik zápasů za Znojmo. Byl jste rád, že přišla ze Znojma nabídka k přestupu?
Extraligu jsem nikdy nehrál, nabídka Znojma mě velmi potěšila. Loni jsem tady odehrál pět zápasu, pak jsem si zranil koleno a do konce sezóny už jsem se na led nedostal. Takže já jsem určitě rád, že tady můžu být.

Musel jste se nějak přizpůsobovat, když jste střídal týmy a soutěže?
Každý mančaft hraje jiným stylem, někde se brání levým křídlem, někde pravým. A rozdíl mezi extraligou a první ligou určitě je. Extraliga je naše nejkvalitnější soutěž, kde působí ti nejlepší hráči.

Ve Znojmě jste nastupoval jako křídelní útočník. Je to váš obvyklý post?
Ne, já hraji převážně středního útočníka. Ve Znojmě jsem nastupoval na pravém křídle. Uvidím, co se mnou budou mít trenéři v úmyslu.

Ve které sezóně se vám nejlíp hrálo?
Myslím si, že asi herně se mi dařilo nejlíp loni v Jihlavě. Změnilo se tam celé vedení, přišel parádní trenér. Udělala se tam skvělá parta. Ten závěr se nám už tolik nepovedl, protože jsme chtěli postoupit do baráže.

Pan Režnar je tedy dobrý trenér?
Já bych řekl, že výborný!

S kým jste v Jihlavě hrál v útoku?
Hrál jsem druhýho centra s Jantovským, který ve Znojmě taky působil a s Dušanem Adamčíkem.

Setkal jste se ještě s nějakým znojemským hráčem?
Když jsem byl v reprezentačním výběru do šestnácti, sedmnácti let, tak tam byl Marek Vorel, Marek Melenovský, ale já jsem se potom do těch finálových výběrů nikdy nedostal. Ale ta soustředění, co byla během sezóny, jsem vlastně objel všechna.

To pak o vás nebyl zájem z extraligových klubů?
V osmnácti jsem se zranil a nehrál celou sezónu, tam mi to asi uteklo.

Takže to byla dost smůla?
No, smůla? Třeba to bylo k něčemu dobrý.

Kde a kdy jste začínal s hokejem?
Pocházím z Pelhřimova, tam jsem začal v šesti letech s hokejem. Ve třinácti jsem šel na školu do Havlíčkova Brodu, kde jsem hrál extraligu dorostu i juniorů. Po škole se mi ozval Jindřichův Hradec a byl jsem tam šest let a teď poslední dvě sezóny jsem působil v Jihlavě.

Jak jste se dostal k hokeji? Ovlivnila vás nějak rodina?
Mám rodiče, kteří ani nějak aktivně nesportovali. Do školy přišla nabídka, které sporty můžeme v Pelhřimově dělat a úplně náhodou jsem si vybral hokej a zůstal jsem u něj.

Jak trávíte volný čas?
Mám šestiletou dceru, které se strašně rád věnuji, když mám volno. Jezdíme spolu aspoň dvakrát ročně na dovolenou. Rodiče bydlí na chalupě nedaleko Pelhřimova, tak za nimi jezdím. Nějaké vyložené koníčky nemám.

NEWSLETTER