Orli hrají v pátek v Olomouci

Naši soupeři
ČT 7. 8. 2003
Z n o j m o - K prvnímu přípravnému utkání mimo domácí led nastoupí Znojemští orli v pátek proti Olomouci, staronovému účastníku 1. ligy. První český mistr extraligy z roku 1994 se do druhé nejvyšší soutěže vrátil po čtyřech letech, během kterých musel zcela obnovit seniorský hokej a probojovat se baráží z 2. ligy, kterou město koupilo od Uherského Hradiště.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 V postupových bojích byl velmi výraznou posilou útočník Jiří Dopita a také několik hráčů, kteří prošli znojemským klubem, jmenovitě brankář Petr Hrachovina, útočník Petr Tokoš a obránce Jiří Zapletal, který v Olomouci zůstává. Přes léto klub výrazně posílil a trenéři vyberou prvoligový kádr ze třiceti hráčů. Mezi největší posily patří zejména gólman Petr Svoboda, který loni odchytal čtyři zápasy za Znojmo, odkud přišel na hostování. Z dalších hráčů, kteří dříve působili v dresu Orlů, přišli obránce Tomáš Klimeš a útočníci Petr Bělohlávek s Tomášem Karným.

Cílem klubu v nadcházející sezóně bude vyhnout se baráži o sestup a tajným snem je účast v play-off. V budoucnu by potom funkcionáři chtěli v krajském městě obnovit extraligovou soutěž. V utkání se Znojemskými orly prověří trenéři, jak se hráčům podařilo v suché přípravě nastřádat síly pro prvoligový ročník a také vyzkouší složení jednotlivých pětek. Klub má oficiální internetové stránky na adrese: http://www.hc-olomouc.cz.

NEWSLETTER