V Plzni se Benák ukázal jen brankou, vítězství neodvezl

Aktuální zprávy
PÁ 3. 10. 2003
P l z e ň - Znojemští orli se z Plzně s kořistí nevrací, vezou si porážku 1:3. Jedinou trofej si odváží obránce <b>Václav Benák</b>, jediný Orel, který překonal Libora Bartu. "Nejlepším hráčem mě asi vyhlásili právě kvůli té brance, jinak to z mé strany nebylo úplně ono," říkal Václav Benák, který před dvěma lety zamířil na jih Moravy právě z Plzně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku "Vždycky, když přijedu do Plzně, cítím trochu nostalgie. Hraje se mi tu trochu jinak než jinde," říká sparťanský odchovanec, který si před příchodem do Znojma zahrál extraligu kromě Plzně i v Českých Budějovicích. "Na Plzeň nemám moc dobré vzpomínky. Tady to beru docela prestižně a snažím se jim tu ukázat," uvedl bojovný zadák.

Důležitým faktorem, který se podílel na porážce Znojemských, byl špatný vstup do utkání. Hostům chyběl důraz, navíc špatně bruslili. "Začali jsme hodně vlažně a Plzeň využila dvě příležitosti. Od druhé třetiny jsme hru zlepšili, měli jsme i šance, ale nedotáhli jsme to do konce," hodnotil utkání asistent trenéra Milan Skrbek. Ve třetí části udávali tempo hry opět Plzeňští, ale Znojmo přesto nebylo několikrát daleko od vstřelení branky. Minutu a půl před koncem hráči Lasselsbergeru Plzeň vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a vhazovalo se před Bartou. Znojmo si přesto nevzalo oddechový čas a neodvolalo ani brankáře. "O power-play jsme se ani nepokoušeli. Nemělo to cenu, byli jsme příliš nedůrazní," vysvětlil Milan Skrbek.

NEWSLETTER