Chleba se lámal při přesilovkách, říká Roman Němeček

Aktuální zprávy
ÚT 14. 10. 2003
P r a h a - Jeden z nejlepších výkonů na hřiští soupeře v letošní sezóně podali Znojemští orli. Po dvě třetiny byli v T-Mobile Areně lepším týmem, ale ve třetí třetině je rozhodčí Haškovec třikrát poslal do oslabení a v nich Sparta pohřbila naděje Orlů. <i>"Sparta využila čtyři přesilovky, tam se lámal chleba,"</i> hledal příčiny porážky obránce <b>Roman Němeček</b>.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Rozhodčí Roman Haškovec několikrát vyloučil hosty za běžné zákroky, které u nestranných diváků nutně vzbuzovaly údiv, ale trenér Pavel Pazourek zachoval na tiskové konferenci dekorum a všímal si spíše špatné hry svého mužstva v oslabení. "Hráči věděli, že střelu musí chytat brankář a dorážku musí pokrýt ostatní. Bohužel se nám dnes oslabení nedařila," krčil rameny. Němeček před vítězným gólem Sparty inkasoval tvrdou ránu do kolena a zůstal stranou hry. Znojmo tak bránilo pouze ve třech. "Podle mě měl rozhodčí přerušit hru, nemohl jsem to vůbec rozchodit," uvedl Němeček.

Naproti tomu trenér domácích Alois Hadamczik si mohl prozpěvovat. "Každá přesilovka, když v ní dáte gól, je dobře sehraná. Speciálně při vítězné brance jsme Znojemské půl minuty nepustili v útočném pásmu ke kotouči a pak dali branku."

Za rozhodující moment v utkání považuje Roman Němeček druhou branku domácích, kterou krátce po zahájení závěrečné části Sparta vyrovnala na 2:2. Tento jediný gól Sparty nepadl v přesilové hře, padl však krátce poté, co naskočil z trestné lavice na led Igor Rataj. "Už jsme to měli udržet, vyrovnávací gól byl zlomový," hlesl Němeček, jehož slova potvrdil i trenér Pazourek. "Při oslabení jsme měli brejk a z protiútoku dokázala Sparta skórovat."

Znojmo je posledním týmem, který letos v extralize na domácím ledě ještě neprohrál. Na soupeřových kluzištích se však Orlům tolik nedaří. "V posledních zápasech venku nám trochu chybělo nasazení. Dnes jsme však podali jeden z nejlepších výkonů na soupeřových hřištích," uvedl Pazourek. Zvláštní motivaci měl proti Spartě gólman Tomáš Duba, jenž je na jižní Moravě na hostování právě ze Sparty. "Asi to dnes z jeho strany nebyl úplně super zápas, ale za porážku určitě nemůže," ohodnotil jeho výkon kouč. Výborné série na domácím hřiští si všiml i trenér Hadamczik. "Ve Znojmě je výborné publikum. Mají tam šestého hráče, který hokejisty žene dopředu. Pro nás je to jen zbožné přání."

Obránce Roman Němeček nastoupil ve druhé obranné dvojici se svým někdejším spoluhráčem z Písku Václavem Benákem. Přitom před sezónou vedení klubu oznámilo, že se Němeček nevešel mezi osm beků základní sestavy, a poslalo ho zpět do Písku. Tam však dlouho nepobyl. "Počítal jsem s tím, že se do základní sestavy probojuju. Když mě poslali zpátky do Písku, nelámal jsem nad tím hůl. Byl jsem odhodlaný čekat na příležitost. Ta přišla už za půl dne," říká technický obránce. Nepříjemnou autonehodu utrpěl Milan Toman a Němeček se vracel zpět do města vína.

"Po tréninku v Písku mně oznámili, že se mám odpoledne hlásit znova na tréninku ve Znojmě. Ani jsem neměl nějakou radost, protože autonehoda není nic pěkného." V obraně nyní Němeček nastupuje se sparťanským odchovancem Václavem Benákem, se kterým se před několika lety setkal v píseckém dresu. "Hraje se nám spolu dobře. Doufám, že to půjde i nadále," ukončil naše povídání.

NEWSLETTER