Spanilá jízda litvínovských fanoušků

Fanclub
ST 15. 10. 2003
Z n o j m o - Jednou z novinek, které by měl nově vypadající web Znojemských orlů přinášet, jsou příspěvky od zvláštního zpravodaje orlího fan clubu Karfíka. Spojit první extraligové utkání a tradiční vinobraní nečiní znojemským fanouškům problémy. Na tento začátek sezóny si již zvykli. Lze ale přežít, když se k vinobraní a prvnímu extraligovému kolu přidají ještě litvínovští fanoušci? A velbloud? Posuďte sami.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Začátek sezóny byl velice náročný. První kolo jsme již tradičně začínali na vinobraní domácím zápasem. Tato skutečnost by nebyla až tak zvláštní, kdyby našim soupeřem nebylo mužstvo Litvínova. Zmíněná kombinace se ukázala pro mnohé z nás velice záludná. Příznivci hostujícího mužstva dorazili krátce po obědě a v docela hojném počtu. Společná příprava na utkání v hospůdce U Slimáka byla pojata velmi odpovědně.

Protože o vinobraní je možno sehnat prakticky vše, nebyl problém sehnat i dopravní prostředek, jež by odvezl trochu unavené litvínovské fanoušky k místnímu zimnímu stadionu. Jen volba vozidla byla velmi netradiční, zato však originální. Velbloud.

Kvůli nedostatku velbloudů byli vybráni dva reprezentanti z Litvínova a ti se zhostili svého úkolu velmi obratně. Tento náš průvod si v ničem nezadal s průvodem historickým. Místo dobového historického oděvu, koně a drobného zvířectva byl zvolen dres, velbloud a každý si už nesl i menší opičku. Jen bubnování do rytmu jsme raději vynechali, protože splašený velbloud by v plných ulicích nebyl zrovna to nejlepší.

Řízení dopravy se bravurně zhostil prezident Hurvajs, kterého podezírám, že musel sloužit u dopravní policie a tuto práci již někdy vykonával. Přihlížejícím divákům se neplánovaná kulturní vložka velice líbila a sklidili jsme patřičný aplaus. Pár jedinců si dokonce myslelo, že se jedná o hlavní průvod a vítalo nás pokřikem: „Aťˇ žije král“.

Závěrem je nutno dodat, že výsledek zápasu byl pro oba tábory přijatelný (1:1), a tak nic nebránilo v pokračování oslav vina.

NEWSLETTER