CHANCE liga - so 18. 11. 2023
22. kolo
Znojmo
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Slavia
11'
1/3
37'
2/3
54'
21'

Důležité body zůstávají na jihu Moravy

Orlům se podařilo navázat na domácí vítězství. Po výhře v derby s Třebíčí, zaplesala Nevoga aréna i dnes. Znojemští v zápase s pražskou Slavií dokázali, po poměrně vyrovnané bitvě získat tři body. Za domácí se trefili Tomáš Svoboda, Lukáš Adámek a Martin Šťovíček.

Vstup do utkání byl z pohledu obou mužstev hodně opatrný. První nesmělé ofenzivní pokusy končily většinou krátce po přechodu útočné modré čáry a gólmani neměli s propagačními střelami žádné velké potíže. Slavia se dostala do obrovských problémů v polovině třetiny, kdy inkasovala hned dva dvouminutové tresty naráz a pro Orly se tak otevřela luxusní výhoda. A nevyužít ji by bylo obrovským hříchem. Čehož si byl vědom kapitán Tomáš Svoboda, jenž rychlou ránou z kruhu propálil Málka. Domácí ještě pokračovali v klasické přesilovce, ve které však už jen zahrozil střelou ke vzdálenější tyčce Jan Hruška. Pražané mohli vzápětí kontrovat, jelikož i oni dostali nabídku přesilové hry. Tu strávili z velké části před Grohem, sevřeli znojemskou bránící čtveřici, ale ani Lukáš Žejdl z bezprostřední blízkosti nedokázal zamést kotouč za přesouvajícího se brankáře.

Hosté sice převahu muže v poli nevyužili, ale vytvořili si tlak, z kterého čerpali i v dalších minutách. Orli jen ztěžka odolávali a v podstatě jen vyhazovali ze svého obranného pásma. Až v závěru třetiny se znovu nadechli k útoku i oni a hned z toho mohlo být potvrzení náskoku. Tečovanou střelu Tejnora propustil Málek mezi betony a puk se pomalounku šoural za brankovou čáru, v poslední chvíli jej však odpálil jeden z bránících hráčů. Vedení 1:0 si tak Znojmo odneslo do kabin.

Po návratu na led se podařilo Slavii hned z první akce vyrovnat. Tomáš Knotek se rychle zorientoval v závaru před Grohem a dopravil odražený kotouč do sítě. Znojemští mohli být brzy zase o krok před soupeřem, ale v početní výhodě si tentokrát nedokázali vytvořit větší gólovou příležitost, navíc hosté střelecké pokusy Orlů dobře blokovali. V polovině duelu se dostal k puku ve volném prostoru před bránou Málka bek Jan Zahradníček, ale na jeho tvrdé zakončení byl gólman připraven. S přibývajícími minutami se opět začali více o slovo hlásit červenobílí. Po rychlé útočné akci zakončoval Klikorka, jehož rána Grohovi přepadla přes ruku a jen těsně minula vzdálenější tyčku, o chvíli později znovu z bleskového brejku prověřil lapačku maskovaného muže Slavík.

Přestože měli Slavisté v závěru druhého dějství více ze hry, perfektně zafungovala spolupráce Sklenáře a Adámka. Oba hráči předvedli ukázkový přechod do útočné třetiny a po pobídce zpoza brány zakončoval Lukáš Adámek naprosto přesně a znovu vrátil svým barvám průběžné vedení.

Snaha hostů o vyrovnání byla jasně patrná od úvodního vhazování třetí třetiny. Hráči z pražského týmu ale naráželi na velmi dobře fungující defenzívu domácích. První nápor tak přišel až na startu 47. minuty, kdy odstartovala přesilovka Slavie, v níž se hokejová podívaná přesunula na delší čas před svatyni Groha. Největší šanci pak spálil v jejím samotném závěru Žejdl, který z dobré pozice přestřelil znojemskou bránu. S přibývajícími minutami se napětí na stadionu ve Znojmě dalo krájet, týmy se snažily nechybovat a drama nabíralo na obrátkách. V 54. minutě ale Orli rázně nakročili ke třem bodům zásluhou souhry, na jejímž konci se nemýlil Martin Šťovíček. Slavia musela vše vsadit na jednu kartu, ale nepomohla ani přesilovka, ani odvolání gólmana. Hostující střídačka se navíc minutu před závěrečnou sirénou dopustila chybného střídání a následný trest prakticky zmařil veškeré šance upravit skóre.


Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Znojmo): Jsme rádi, že jsme v tomto důležitém utkání získali všechny tři body. Myslím si, že jsme dneska předvedli lepší hru než soupeř a šli jsme si za vítězstvím. Za co jsem dneska velmi rád, že se kluci dokázali oklepat po tom opravdu nevydařeném zápase v Prostějově a vyvarovali se zbytečných vyloučení a chyb. Důležité pro nás bylo, že jsme dokázali využít přesilovku pět na tři. Soupeř sice na začátku druhé třetiny dokázal rychle vyrovnat, ale měli jsme po zbytek zápasu hru pod kontrolou.

Daniel Tvrzník (Slavia): V naší situaci si nemůžeme dovolit to, že jdeme na začátku zápasu na dvě minuty do tří. Ten gól ovlivnil naši hru, i když jsme dokázali vyrovnat. Potom jsme zase lacině inkasovali a s jedním gólem na ledě soupeře jsme mohli těžko vyhrát. Nemůžeme si soupeře vybírat a musíme bodovat proti všem. Bohužel pořád opakujeme podobné chyby a to naše výkony sráží.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
10 Lukáš Adámek 1 0 0 1 1 2
23 Tomáš Svoboda 1 0 0 1 1 0
95 Martin Šťovíček 1 0 0 1 0 0
71 Jan Bartko 0 0 0 0 0 0
93 Petr Beránek 0 0 0 0 0 0
16 Daniel Bukač 0 2 0 2 1 2
20 Patrik Čermák 0 0 0 0 0 0
57 Jan Hruška 0 1 0 1 1 0
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 0
74 Pavel Jenyš 0 1 0 1 0 0
96 Anton Karlsson 0 0 0 0 -1 0
12 Jakub Masař 0 0 0 0 0 0
53 Radim Matuš 0 0 0 0 0 0
9 Jiří Remta 0 0 0 0 0 0
72 Jan Sedláček 0 0 0 0 0 0
66 Dominik Sklenář 0 1 0 1 1 0
73 David Stránský 0 0 0 0 1 0
21 Dominik Tejnor 0 0 0 0 0 2
13 Jan Zahradníček 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
98 Dominik Groh 60 24 1 23 95.8 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER