O<sub>2</sub> Extraliga - so 9. 12. 2006
32. kolo
Znojmo
2:3
2:0, 0:3, 0:0
Liberec
1/3
2/3

Tygři uloupili plný bodový zisk

Z n o j m o - Vstup do zápasu vyšel domácím znamenitě. Již po šestnácti vteřinách si úspěšnou střelu připsal Martin Růžička. Ve čtvrté minutě zásluhou první branky v dresu Orlů Aleše Padělka zvýšilo Znojmo náskok na 2:0. Po první přestávce se na ledě ovšem objevilo probuzené liberecké mužstvo, které třemi góly otočilo stav ve svůj prospěch a vedení si udrželo až do konce.

Znojmo nezačalo proti týmu ze severu Čech vůbec špatně. Už po 16 sekundách se ke kotouči dostal Erat a našel mezi kruhy dobře najetého Růžičku, který vymetl levý růžek Hniličkovy branky. Na druhé straně se do dobré příležitosti dostal Vaic, ale nezamířil přesně. Ve 4. minutě vedli domácí už o dvě branky. Bičánek tvrdě vypálil od modré a Padělek pohotově dorazil. Liberec se do velkých příležitostí příliš nedostával. Střílel spíš z dálky. V 11. minutě se v situaci dva na jednoho ocitli Novák spolu s Vaicem. Prvně jmenovaný volil místo přihrávky střelu, se kterou si Trvaj poradil. Zápas se nadále vyvíjel v režii domácích. Hosté hrozili střelami ze středního pásma. Největší možnost na zvýšení skóre měli Orli v 15. minutě, kdy hráli dvojnásobnou přesilovku. Jareš však před brankou těsně minul kotouč a se střelami Kotašky a Bičánka si liberecký gólman poradil.

Na začátku druhé třetiny se podařilo Liberci snížit. Do samostatného nájezdu poslal Čutta Klimentu, který střelou mezi nohy nedal Trvajovi šanci. V přesilové hře unikl znojemským zadákům Pletka, ale míchal s kotoučem tak dlouho, až o něj přišel. Tvrdou ranou se prezentoval Jiruš, znojemský gólman vyrážečkou pokus zneškodnil. Ve 26. minutě bylo dusno na obou stranách. Nejdříve se pokoušel Dopita přihrát před branku volnému Eratovi, ale přihrávka byla zblokována. Na druhé straně pálil nebezpečně Vaic, ale bez úspěchu. O dvě minuty později se před Trvajem sám zjevil Podkonický a zkusil kotouč propasovat kolem pravé tyčky. Domácí gólman si volné místo pohlídal. Za další dvě minuty se v šanci ocitl Procházka, zkusil střelu mezi betony, ale Trvaj je včas sklapl. Ve 34. minutě se podařilo Liberci vyrovnat. Čutta od modré čáry jen tak nahazoval puk a Víšek ho stihl ještě tečovat do sítě. To však nebylo ze strany Bílých tygrů vše. Dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky získal Hruška za brankou puk, objel s ním znojemskou branku a zavěsil pod víko.

Do závěrečné části nastupovali Orli oslabeni o jednoho hráče. I tak se jim málem podařilo vyrovnat, když se Haman pokusil vyslat do samostatného úniku Pláška. Na druhé straně střílel od modré Podkonický, ale našel jen dobře položený beton. Ve 48. minutě mohl Liberec přidat další gól, ale Víšek trefil pouze tyč. Orli prahnuli po vyrovnání. K dispozici jim mělo být i několik nabídnutých přesilových her. Ale ani Haman a po něm i Dopita brankáře Hniličku nepřekonali. Na závěr třetiny zkusilo Znojmo hru bez brankáře. Avšak jejich plány na vyrovnání mohl po pár sekundách zhatit Podkonický, který zachytil kotouč na červené čáře a jel sám na prázdnou branku. Mířil však jen do boční konstrukce. Orli měli velkou možnost srovnatí o necelou minutu později. Za úmyslné posunutí branky nařídil sudí Homola trestné střílení, které však Erat neproměnil.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): Budu velice stručný. Do první třetiny jsme nastoupili líp, v pohodě se nám podařilo dát dva góly. Bohužel druhou třetinu jsme odehráli trestuhodně, nepochopitelně laxně. Liberec je výborné zkušené mužstvo a taky toho hned využil. Mužstvo ale musím pochválit za snahu ve třetí třetině, ale to už se od nás trochu odklonilo štěstí. Měli jsme na bod. Bohužel za zásluhy se v hokeji body nedávají, prohráli jsme si to druhou třetinou sami.

Valdimír Čermák (Liberec): Do zápasu jsme vstoupili velice špatně a ve špatném výkonu jsme pokračovali celou první třetinu. Díky Milanu Hniličkovi jsme dostali jen dva góly. Jsem rád, že jsme se ve druhé třetině zvedli a karta se obrátila, měli jsme navrch a využili jsme to i gólově. Do třetí třetiny jsme vstupovali s tím, že bychom neměli inkasovat, případně přidat další gól. Vedení jsme udrželi, Hnilička chytl těsně před koncem trestné střílení a musím mu poděkovat, že nás podržel.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
16 Aleš Padělek 1 0 0 1 -2 2
23 Martin Růžička 1 0 0 1 0 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
32 Radim Bičánek 0 1 0 1 0 4
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 -1 0
9 Roman Erat 0 1 0 1 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -2 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -2 2
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -2 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 -1 2
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 59 37 3 34 91.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER