O<sub>2</sub> Extraliga - út 6. 3. 2007
ČF2
Pardubice
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Znojmo
1/3
2/3

Ani druhý pokus Orlům nevyšel

P a r d u b i c e - Dvě třetiny držela obě mužstva bezbrankový stav, Znojmo daleko lépe bránilo než v prvním duelu. První třetina nepřinesla téměř žádné šance, ve druhé části se hra zrychlila a tím přibylo i nebezpečných situací na obou stranách. Pardubice udeřily hned na začátku poslední třetiny gólem Andrašovského. Orli otevřeli hru a přidávali na tlaku, ale ani závěrečná power play nevedla k vyrovnání, naopak Moeller skóroval do prázdné znojemské brány.

Znojmo se zakopalo a udrželo remízový stav

Ani výrazná střelecká převaha Moelleru nevedla v zahajovací třetině druhého čtvrtfinálového utkání ke gólové radosti. Střelecky vše zahájil Aleš Píša po mravenčí práci Rolinka, ale pouze vyzkoušel pozorného Trvaje. Ten si poradil posléze i s průnikem Pivka a dvěma projektily Petra Sýkory.

Orli dostali k dispozici první přesilovku zápasu, po nedovolené práci holí Michala Šedy a hosté nebyli daleko brance. Zčistajasna se volný na pravém kruhu objevil Růžička a Lašák snad špičkou brusle posunul jeho pokus ke vzdálenější tyči mimo branku. To však bylo z pohledu znojemského útoku na dlouhé minuty vše.

Pardubice přidaly a před Trvajem začalo být horko. Dvě rány Tomáše Blažka z mezikruží vyústily v přesilovou hru, kde se tvrdou střelou prezentoval Čáslava a těsně před návratem vyloučeného Jareše dorážkou další domácí bek Píša.

Domácí dostali 4 minuty před koncem první dvacetiminutovky 16 vteřin početní výhody 5 proti 3, jenže oba pokusy Píši stihl zblokovat pozorný Dopita. Na nejvýraznější možnost se v pardubické ČEZ Areně čekalo do 18. minuty hry. Pivko narýsoval krásnou křížnou přihrávku na Zdeňka Ondřeje, jenž místo zasunutí kotouče do prázdné branky hledal až možná příliš složité řešení.

Bezgólová plichta pokračovala

Nástup do druhého dějství měl znovu lepší Moeller, hned po třiceti vteřinách zůstal volný před Trvajem Rolinek, ale zblízka mezírku ve výstroji znojemského brankáře nenašel. Další možnost měl po přečíslení s Pivkem Mrázek, nicméně ani jeho rána ke gólové radosti nevedla.

Znojmo trpělivě čekalo na svou šanci a ta přišla. Dopita se natlačil před Lašáka a ten musel vytáhnout velký zákrok proti dorážejícímu Selingrovi. Následovalo pardubické oslabení a v něm po nedorozumění v obraně hostí zůstalo zcela sám před Trvajem Libor Pivko. Zkusil si brankáře rozhýbat, jenže ke smůle Pardubic situaci neustál a v rozhodujícím momentu upadl.

Třicátá minuta hry byla ve znamení dravých ptáků. Hbitý Tvrdík z levé strany doslova trefil Lašákovu vyrážečku, o pár vteřin později po samostatné akci Svobody zachraňoval čistý štít Moelleru na brankové čáře Tomáš Blažek.

Pardubice dostaly do konce třetiny ještě dvakrát výhodu přesilové hry, ty jakoby snad ale ani nebyly výhodou. S několika ranami od modré čáry si Trvaj bez problémů poradil, naopak po kontru Tvrdíka a jeho parádní zadovce na Berouna musel Lašák znovu prokázat svůj výborný postřeh. Stav 0:0 na světelné kostce po 40 minutách hry byl každopádně s úsměvem kvitován zejména hostujícím celkem.

Na branku Andrašovského Znojmo odpověď nenašlo

Jenže stačila minuta ze třetí části hry a skóre se poprvé měnilo. Snopek našel od mantinelu mezi kruhy Andrašovského, jehož příklep zamířil neomylně pod víko znojemské branky – 1:0. Pardubice dostaly křídla a kdyby Čaloun trefil skákavý puk, mohlo být o pár vteřin později ještě veseleji. Domácí si přesto vybojovali alespoň faul na Tvrdíkovi. Následná přesilovka krom potyčky Dopity se Sýkorou sice mnoho vzruchu nepřinesla, jenže hned po jejím skončení se dostal skákavý kotouč až na hůl Čalouna před poloodkrytou branku, ale pardubický střelec odmítl z jasné šance zvýšit vedení Moelleru.

To museli domácí hokejisté vzápětí hájit v oslabení při vyloučení Ondřeje, ale bránící pardubická čtveřice orlí letku do žádné šance nepustila. Naopak hned po jejím skončení mohlo být zle na opačné straně. Sýkora dostal kotouč do trháku, zkusil efektní zasekávačku a blafák nakrátko, jenže ke smůle Pardubic nezamířil přesně.

Možnost k vyrovnání nabídl Znojmu zbytečným zákrokem v útočné třetině Ondřej, jenž tak v krátké době podruhé oslabil svůj tým. Hosté se sice drželi na kotouči, ale přes pozornou obranu se do šance neprosadili. Pardubice si naopak hlídaly možnosti k brejku, jako v případě Andrašovského, který se po pravé straně natlačil téměř až před Trvaje. Stejný hráč si vynutil vzápětí i přísně posouzený faul na Kotaškovi a domácí měli možnost potvrdit své vedení.

Namísto pojišťovací branky přišel osobní trest pro Petra Sýkoru, jenž si neodpustil komentovat nepřesný výrok čárových sudích. Přesto jsme registrovali nebezpečné střely Čáslavy, Pivka a hodně aktivního Andrašovského. Znojmo to dvě a půl minuty před koncem standartní hrací doby zkusilo bez brankáře se šesti bruslaři v poli, jenže místo vyrovnání musel Haman podrazit Rolinka a to rozhodlo. Do prázdné branky ještě 11 vteřin před koncem potvrdil výsledek Jan Čaloun a Moeller vede v sérii 2:0.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (Pardubice): My jsme zápas rozjeli hodně vlažně, nehráli jsme, co jsme si řekli. Nezopakovali jsme pondělní zápas, kdy jsme byli aktivní ve střelbě a chodili do předbrankového prostoru. Dneska jsme si to komplikovali. Například Zdeněk Ondřej ještě dělal před brankou kličku, Honza Snopek místo střely přihrával dozadu. Po první třetině jsme si trošku popovídali a najednou jsme byli aktivnější, vytvořili jsme si více šancí. Soupeř hrál velmi dobře zhuštěnou obranu, nedostávali jsme se tam, ale touhou po vítězství a houževnatostí jsme to v třetí třetině zlomili.

Jan Votruba (Znojmo): Chtěli jsme napadat soupeř do hloubky jejich třetiny, nenechat je rozvážet kotouče a nahazovat je na náš zadní mantinel. To se nám podařilo. Celý zápas jsme byli do posledních vteřin ve hře, bohužel o naší prohře rozhodla jedna hrubá chyba po vhazovaní. Je smutné takto prohrát. Neskládáme zbraně a věřím, že Pardubice ještě potrápíme.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 0 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 6
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -1 6
4 Ondřej Kříž 0 0 0 0 0 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 0 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 2
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -1 2
16 David Nedorost 0 0 0 0 0 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 0 0
93 Aleš Padělek 0 0 0 0 -1 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 -1 2
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 0
28 Michal Tvrdík 0 0 0 0 0 2
56 Lubomír Vaškovič 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 59 35 1 34 97.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER