O<sub>2</sub> Extraliga - ne 3. 2. 2008
48. kolo
Znojmo
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Kladno
1/3
2/3

Nervydrásající boj přinesl Orlům vítězství

<em>Znojmo</em> - Kladno sice bylo ze začátku aktivnější, ovšem do vedení šli domácí zásluhou Kucharczyka. Hosté však stihli o pár minut později opovědět. Ve druhé třetině, která se nesla ve znamení vyloučení, se v dvojnásobné početní výhodě díky obránci Kotaškovi znovu ujali Orli vedení. Do závěrečné části tak vstupovali s jednobrankovým náskokem, který po deseti minutách zvýšil Procházka. Kladno se ale nevzdalo a snížilo na rozdíl jediné branky. V závěru se pokusilo ještě o hru bez brankáře, ale na vyrovnání už nedosáhlo. Velkou zásluhu na vítězství má také brankář Trvaj, který v zápase mnohokrát své spoluhráče podržel a podal výborný výkon.

Kladno bylo v úvodu zápasu aktivnější. V první šanci se objevil Horna, který nadvakrát nedokázal zasunout puk za Trvajova záda. Poté měli hosté příležitost dvojnásobné převahy. V ní nedokázal Kalla v dorážce zvednou dostatečně puk nad beton domácího brankáře. Znojmo si počínalo mnohem skromněji. První vážnější zákrok si Kopřiva připsal až v 7. minutě. V domácí přesilovce střílel dvakrát po sobě Bičánek, ovšem ani jednou přesně. Ve velké šanci se objevil Plášek, jenž byl sám před brankářem, ale trefil jen jeho rameno.

Ve 12. minutě se Orli dočkali. Po pěkné Selingrově přihrávce do jízdy skóroval Kucharczyk. Hosté chtěli ihned odpovědět, což se jim podařilo. V domácím obranném pásmu střílel z levé strany Ševc a Šmach stihl před Trvajem tečovat puk mimo jeho dosah. Znojmo mělo sice do konce třetiny ještě několik dobrých příležitostí i početní převahu. Pokusy Selingra, Tesaříka a Bičánka se však neujaly.

Začátek druhé části patřil znovu hostům. Hájkovu střelu od modré Trvaj sice neviděl, přesto ji stihl vyrazit. Zápas se pak nesl ve znamení vyloučených, nejdříve byl vyloučen domácí Kotaška a jen co se vrátil zpět na led, putoval na trestnou lavici Bičánek. Orli však obě oslabení přečkali a dokonce se jim naskytla možnost dvojnásobné převahy, kterou také využili. Po Procházkově přihrávce se do puku opřel Kotaška a kotouč skončil až v brankové síti. Domácí dál útočili. Erat si dvakrát vyměnil puk s Tesaříkem, poté střílel, ale kladenský brankář kryl.

Kladno mohlo vyrovnat. V akci dva na jednoho se objevil Tomajko a Rudovský. První jmenovaný po přihrávce střílel, ovšem netrefil puk přesně. Ve 36. minutě měli Orli obrovskou šanci ke skórování, když měli celé dvě minuty na přesilovku 5 na 3. V ní nejdříve Svoboda netrefil kotouč před prázdnou brankou, poté nastřelili domácí tyč. Jen co se Kladno vymanilo z oslabení, zkusil štěstí Šmach, neuspěl však.

Ve třetí třetině mohl nejdříve vyrovnat Bělohlav, který se zcela sám ocitl před Trvajem, ale domácí brankář puk kryl levým betonem. Za domácí to zkoušel Bičánek, ale na Kopřivu si nepřišel. Kladno prahlo po vyrovnání. Zkoušel to Patera, po něm Procházka, ale ani jeden nedokázal domácího brankáře překonat. Naopak po zbytečném vyloučení inkasovali. Po skrumáži před brankou hostů se k puku dostal Procházka a zvýšil na rozdíl dvou branek. Orli byli při chuti. Střílel Demel, po něm Bičánek, ale oba pokusy šli mimo.

Tým ze středních Čech ještě stihl utkání zdramatizovat Po obrovské hrubce domácích hráčů se puku zmocnil Bělohlav, naservíroval jej před branku zcela volnému Tomáši Hornovi, který střelou k tyči skóroval. Znojmo bylo brankou zaskočeno, přesto dobře bránilo a nedovolovalo soupeři moc střílet. Rozhodnutí na sebe mohl vzít Kucharczyk, jenž jel sám na kladenského gólmana, ale dříve než stihl zakončit mu puk sjel z hokejky. Poté se hosté pokusili ještě o power play, ale Ševcův pokus zlikvidoval výborný Trvaj.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Znojmo): Musím mužstvo pochválit za hru ve všech třech třetinách. Herně byli lepší první dvě, kdy jsme hráli výborně, měli jsme dobrý pohyb. Třetí byla spíš ubojovaná. Hráli jsme tak, abychom udrželi vedení a trochu jsme si zkomplikovali nešťastnou brankou na tři dva, proto to bylo nervózní až do konce. Hráčům musím poděkovat za obrovskou bojovnost a za to, že to zvládli. Rozhodovaly přesilovky, my jsme z nich dali dva góly a dokázali jsme vzdorovat kladenským přesilovkám. Bylo to díky Jirkovi Trvajovi, od jeho výkonu se to odvíjelo.

Petr Kasík (Kladno): Jsme samozřejmě zklamaní. Hokej se hraje na tři třetiny a tak, jak jsme hráli poslední třetinu, musíme hrát všechny tři.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
6 Ivo Kotaška 1 0 0 1 -1 2
97 Radim Kucharczyk 1 0 0 1 0 0
21 Radek Procházka 1 1 0 2 0 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 6
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 0 0
30 Tomáš Demel 0 1 0 1 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -1 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 -1 0
11 Pavel Selingr 0 1 0 1 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 2
51 Jan Švrček 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 33 2 31 93.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER