O<sub>2</sub> Extraliga - ne 11. 1. 2009
40. kolo
Třinec
2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Třinec byl opět v nájezdech úspěšnější

<em>Třinec</em> - Jeden bod urvali znojemští hokejisté na ledě třineckých Ocelářů. První dvě třetiny nepřinesly žádný gól, až v první minutě třetí části se dostali do vedení domácí. Orli ale dokázali bleskově vyrovnat Bičánkem, který důraznou střelou propálil vše co mu stálo v cestě. O vítězi se v normální hrací době ani v prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, stejně jako v předchozím vzájemném duelu ve Znojmě, ve kterých měli opět více štěstí Oceláři a s Orly se tak rozloučili třetí výhrou v letošním ročníku 0<sub>2</sub> extraligy.

První třetina žádnou branku nepřinesla, i když se oběma týmům naskytla dvojnásobná přesilová hra. Nejprve s úderem 5. minuty hry hráli třinečtí Oceláři 96 vteřin v pěti proti třem. Nevypracovali si však žádnou slibnou šanci, naopak zaútočil znojemský Svoboda, ale jeho střelu zastavil třinecký obránce Výtisk. V 15. minutě vychytal Čechmánek Erata, který se v přesilovce ocitl sám před třineckým gólmanem. V témže čase došlo k vyloučení druhého třineckého hráče, a domácí museli 43 vteřin bránit ve třech. Znovu promarnil příležitost Erat, jenž Dopitou přihrávku zpoza branky namířil přímo do Čechmánka.

Uběhlo jen osm vteřin ze druhé třetiny a po zaváhání domácího Vosátka se řítil sám na Čechmánka Dopita, jehož střelu měl ale jeho bývalý kolega ze Vsetína pod kontrolou. Znojmo mělo v úvodu prostřední dvacetiminutovky možnost dvou téměř po sobě jdoucích přesilovek, ale ani jednu nevyužilo. Jakmile domácí Oceláři hráli v plném počtu, dostali se do velké šance. Steber přehodil zpoza brány Trvaje, puk si našel hokejku Martina Piechy, který ležícího gólmana překonal jen napůl. Puk se totiž zastavil těsně před brankovou čárou, odkud ho odpálili hostující obránci.

Rozhodčí Hribik dál pokračoval v trestání hráčů na obou stranách a i to možná přispělo k tomu, že diváci sledovali spíše hokejové trápení. Domácí fanoušci dokonce na své mužstvo pískali, když se mu v početní výhodě nedařilo dostat do znojemského obranného pásma. Orli se snažili o pozornou defenzívu jištěnou Trvajem. Šancí bylo u obou mužstev poskrovnu. Ani Dopita, Haman či domácí Balej, Gureň nedokázali otevřít skóre utkání.

Po dvou třetinách šli hráči do kabin za bezbrankového stavu, ale ten trval jen do 31. vteřiny třetí dvacetiminutovky. Seber ideálně přihrál Moravcovi a ten přesně zamířil do pravého růžku Trvajovy brány. Po půldruhé minutě ujel do brejku Procházka, ale trefil jen tyč třinecké branky. Hned poté se vhazovalo před domácím brankářem, Dopita vyhrál buly na Bičánka, ten svou obvyklou dělovkou propálil všechny hráče i Čechmánka a během necelých dvou minut bylo vyrovnáno.

V 54. minutě vytáhl Trvaj svůj um proti Peterkově sólovému úniku. Poté Tesařík z mezikruží minul o kousíček bránu. A následně Bičánkova střela zamotala Čechmánkovi hlavu, naštěstí pro třineckého brankáře puk putoval brankovištěm mimo bránu. V základní hrací době se o vítězi nerozhodlo a pokračovalo se pětiminutovým prodloužením

V něm se ujali aktivity domácí, ale bez gólového efektu. Balej nadvakrát nepřekonal Trvaje a ani střely Gureně a Semana nedoputovaly do znojemské brány. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, jenž rozhodovaly i poslední vzájemné střetnutí. A i tentokrát v nich byli třinečtí hokejisté úspěšnější. Nejprve Trvaje překonal Polák, Selingr na Čechmánka nevyzrál a i druhý třinecký „nájezdník“ Balej zavěsil do znojemské brány. Osud utkání tak měl v rukou Dopita, který nedal, a tak nakonec vítěznou trefou byl první nájezd Poláka.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Třinec): I dva body jsou dobré, vzájemné zápasy se Znojmem máme tím pádem lepší. Během utkání jsme neproměnili tři nájezdy, jsme proto rádi, že jsme zvládli penalty. Povedlo nám se dát rychlý gól v třetí třetině, ale vzápětí přišlo vyrovnání a to byla sprcha. Kdybychom vedení udrželi delší dobu, muselo se Znojmo do nás více tlačit. Ve středním pásmu jsme ale dneska působili lépe než v minulých zápasech. Jsme rádi, že jsme nakonec soupeře přetlačili.

Václav Baďouček (Znojmo): Bylo vidět, jak důležitý zápas to je. Hrálo se hodně opatrně. Pro nás byla kritická první desetiminutovka, kdy jsme měli tři oslabení, z toho jedno dlouhé pět na tři. To jsme ale ubránili a potom byli lehce aktivnější. Paradoxně to, co jsme chtěli hrát, dobrá obrana a brejky, vycházelo Třinci. Domácí tam měli tři samostatné nájezdy, které naštěstí vychytal Trvaj. Důležité bylo rychlé vyrovnání po obdržené brance. I za bod jsme rádi.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
32 Radim Bičánek 1 0 0 1 0 4
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 0 0
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 1 0 1 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
18 Adam Havlík 0 0 0 0 0 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 0 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 4
28 Jaroslav Mrázek 0 0 0 0 0 8
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
96 Martin Rýgl 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 2
51 Jan Švrček 0 0 0 0 0 0
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 65 38 2 36 94.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER