Extraliga juniorů - pá 30. 1. 2009
41. kolo
Kometa
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu KOM vs. ZNO (0:1)

Jihomoravské derby mělo rychlý začátek. Jan Grmela ale nedokázal z vyložené pozice prostřelit Michaela Panece. O chvíli později si na znojemském brankáři vylámal zuby také Zbyněk Vozdecký, jenž byl zhruba ve stejné pozici jako Jan Grmela, tedy na hraně pravého kruhu. Z této dobré pozice trefil Panece do ramena, od kterého se kotouč odrazil za bránu.

Ke slovu se tak dostali hosté, jmenovitě Adam Havlík. Toho do samostatného úniku vyslal přesnou přihrávkou Jakub Sajdl. Havlík nájezd zakončil znamenitě, střelou pod brankářovu vyrážečku – 0:1. Zhruba za dvě minuty mohlo být pro domácí ještě hůř. Kovalský ale tentokrát zakončil samostatný nájezd střelou do spojnice tyče a břevna domácí brány.

Srovnat ještě mohl Tomáš Popolanský, který ujel společně s Ondřejem Stehlíkem dva na jednoho. Popolanský akci zakončil sám, ale přízemní střelou jen těsně minul levou tyč. Do šaten tak hráči odcházeli za stavu 0:1 pro Znojmo. Nutno podotknout, že znojemské vedení bylo spíše šťastné.

Po čtyřech minutách druhé třetiny se domácí dostali k dalšímu pokusu o vyrovnání. Paradoxně ve vlastním oslabení Michal Kempný hezkou přihrávkou vyslal do přečíslení Švaňhala s Mišurou. První jmenovaný situaci zakončil sám – střelou vedle levé šibenice Panecovy brány. Stejný hráč asi o deset vteřin později dobře vystihl soupeřovu rozehrávku a dostal se do dalšího samostatného úniku. Tentokrát se rozhodl změnit stranu svého zakončení, ale stejně jako předtím i teď pravou šibenici těsně minul.

Hosté zahrozili až tři minuty před druhou sirénou v přesilové hře. Střelu Jakuba Stehlíka viděl Marek Čiliak až na poslední chvíli, ale stejně ji stačil vyrážečkou vytěsnit. O chviličku později neskončilo v domácí bráně ani nahození od Adama Havlíka, které těsně vedle stečoval Matěj Síkela. Ani další Havlíkovu nahrávku nedokázali Orli zužitkovat. Jakub Sajdl na ni totiž v těsné blízkosti brankoviště nedosáhnul. Druhá třetina tak skončila bezbrankově, vyznamenali se v ní oba brankáři.

V poslední části hráči Komety chtěli vehementně zápas dostat do svých rukou. Do přečíslení se dostali Brzobohatý s Komínkem. Druhý jmenovaný si dobře počkal, až mu odjede vracející se obránce, ale svoji střelu poslal jen do spojnice tyče a břevna znojemské brány. Další šanci Brněnských zlikvidoval Michael Panec, když si skokem poradil s dorážkou Jana Grmely.

A znovu to byl jan Grmela, který se dostal do stoprocentní příležitosti. Tentokrát si kotouč převzal a se střelou se neukvapil. Sjel si s pukem do protipohybu padajícího Panece, ale před zakončením do odkryté brány mu kotouč sjel z hole a dostal se až do rohu kluziště. Smůla domácích tedy nebrala konce.

Přes všechny šance na obou stranách jsme dnes víc než jeden gól neviděli. Zasloužili se o to zejména dobře chytající brankáři, špatná koncovka domácích i smůla při zakončování šancí na obou stranách. Orli tak svému tabulkovému soupeři z Brna odskočili už na osm bodů. Díky tomu mají takřka do konce sezóny klid, před obavou bojů o sestup. Naopak domácí ještě musejí hodně bojovat, aby se play-out nakonec vyhnuli.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Kočí (HC Kometa Brno): Zápas byl vyrovnaný, Znojmo hrálo zaňďoura. Čekali na chyby a jedna byla osudná. Ujel nám Havlík, což je brejkový hráč. My jsme si ho nezajistili a on nám dal gól. My jsme ve druhé třetině odehráli dvanáct minut v oslabení, což je strašně moc. Některé fauly na hlavu, tam podle mě nebyly. Chybělo nám štěstíčko dát gól, nějaké ty tyčky tam byly. Ani v power-play se nám to nepodařilo. Myslím, že kluci ten gól chtěli dát, ta snaha tam byla. Dneska jsme si ale nepřišli na jejich brankáře, který měl štěstí, byl výborný a vychytal nás. Takový je hokej, takový je sport. Musíme se zítra nadechnout a vyhrát v Porubě.

Karel Vaněk (HC Znojemští Orli): Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Kometa je s námi letos víceméně vyrovnaný soupeř. Jeli jsme sem uhrát nějaký slušný výsledek, což se nám povedlo. Bylo to ale těžce vydřené vítězství. Když jsme v první třetině vstřelili gól v oslabení, nevěděli jsme, že to byla vítězná branka. Pro nás to byl těžký zápas a jsme hrozně rádi, že jsme ty tři body udělali. Díky tomu se dostáváme do nějakého klidného místa, kde nám nehrozí sestup. Naopak pokud v těch dalších zápasech ještě budeme schopní udělat devět bodů, můžeme šáhnout na play-off, což by pro nás byl velikánský úspěch. My jsme měli vizi, abychom jsme nesestoupili. Pokud možno se i vyhnout baráži, což si myslím, že jsme po dnešním zápase splnili. Jsme hodně šťastní, že jsme tam, kde jsme.

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
23 Adam Havlík 1 0 0 1 1 4
26 Roman Alexa 0 0 0 0 0 2
21 Jakub Fára 0 0 0 0 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 0 0 0 0 4
11 Lukáš Kusák 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 0 0
22 Jan Lattner 0 0 0 0 1 0
19 Martin Pláněk 0 0 0 0 1 0
7 František Pospíšil 0 0 0 0 0 4
67 Jakub Sajdl 0 1 0 1 1 4
81 Peter Schneider 0 0 0 0 0 0
91 Matěj Síkela 0 0 0 0 0 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 0 0
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
18 Václav Truhlář 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
25 Michael Panec 60 41 0 41 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER