Noen Extraliga juniorů - so 14. 11. 2009
24. kolo
Kometa
1:4
0:2, 1:0, 0:2
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu KOM vs. ZNO (1:4)

Kdo delší čas pozorně sleduje extraligu juniorů. Určitě moc dobře ví, že brněnským mladíkům se v poslední době na Orly ani trochu nedaří. Nepříznivou sérii mohla zlomit Kometa právě dnes v domácím prostředí.

Ovšem reportáže z domácích utkání brněnských juniorů začínáme už tradičně skoro pokaždé stejně a nebude to výjimka ani dnes. Znojmo se dostalo rychle do vedení. Už ve druhé minutě poslal do vedení hosty Dominik Piskoř, který využil chyby domácí obrany a otevřel brankový účet večerního zápasu - 0:1. A Znojmo si i po vstřelení branky dále užívalo pobytu v brněnském obranném pásmo. Brno začalo hrozit až v přesilovce, kdy se konečně dostala do tempa. Velká šance Komety však přišla už ve hře pět na pět. Popolanský se ocitl s pukem v bezprostřední blízkosti před Kacetlem, znojemského brankáře si položil, ale nedokázal zvednou puk a skórovat. Další šance přišla vzápětí. Štěpánek s Hniličkou ujížděli dva na jednoho. Prvně jmenovaný volil střelu švihem z pravého kruhu a jeho střela skončila nad šibenicí znojemské brány. Ale i Orli hrozili, Pláněk z boku švihem zamířil do růžku brněnské brány, ale Matoušek vytěsnil puk těsně vedle tyče.

V patnácté minutě už se brankový stav měnil a bylo to opět ve prospěch hostů. Matoušek se na Süsserovu nepřesnou střelu natahoval marně. Ta se však vrátila od mantinelu vrátila na druhou stranu před bránu, kde kotouč v pohodě uklidil do brány Peter Schneider - 0:2. V závěru se dvakrát sám na Kacetla řítil Komínek, ale ani jeden z jeho nájezdů brankou neskončil, a tak mohli jít do kabiny po první třetině spokojeněji Znojemští.

Druhou dvacetiminutovku odstartovala branka Komety, vše se událo ve dvaadvacáté minutě. Tomáš Daniška z rohu kluziště našel Petra Štindla, který golfovou ranou k levé tyči nedal Kacetlovi šanci. A využil tak přesilovou hru šest vteřin před jejím koncem - 1:2. Rázem to tedy bylo jen o jednu branku a Brno vycítilo šanci na srovnání.

Kometa měla spoustu šancí, ale puk ne a ne dostat do sítě. Postupně své šance neproměnili Popolanský, Daniška a ve dvojité šanci byl neúspěšný i Bartošek. Navíc Znojmo stále hrozilo a bylo nebezpečné. Znojmo dokázalo vytvořil před Matouškovou bránou pořádný zmatek, což dokazuje například situaci z šestatřicáté minuty, kdy se po skákavé střele Stehlíka dostali k dorážce následně Schneider a Piskoř. Byl to tak pořádný závar, který však dokázal Matoušek ve spolupráci s obránci vyřešit. V závěru třetiny pak byli v dobré příležitost Süsser a pak také Piskoř, který dokonce orazítkoval tyč a břevno!

V závěrečném dějství měla Kometa jasný cíl vyrovnat, ale občas ji chybělo kousek štěstí k tomu, aby se mohla radovat z branky. Střely totiž létaly všude možně jen ne mezi tyče. A tak stříleli branky hosté. Na útočné modré propadl v osmačtyřicáté minutě jeden z obránců Brna a poskytl tak hostům brejk dva jednoho. A Znojmo ho vyřešilo náramně Zika si s Vysloužilem dvakrát vyměnil kotouč. A právě Jakub Zika nakonec úspěšně zakončoval přes přesouvajícího se Matouška - 1:3. Snížit mohl o několik chvil později Popolanský, který zpoza branky chytře nahazoval kotouč a ten se od Kacetlova betonu málem odrazil do brány. Jenže neodrazil a tak znovu udeřilo Znojmo.

Pláněk od modré pálil tvrdě na Matouška, ten vyrazil kotouč půl metru vedle sebe, kde již měl nachystanou hokejku Dominik Piskoř a zaznamenal tak už druhou zápasovou trefu v podstatě utkání gólově načal a také zakončil. Tahle znamenala využití přesilovky - 1:4. Vzápětí mělo další velkou šanci na snížení Brno, ale Komínek tečoval Svobodovu střelu od modré těsně vedle. Kometa měla i další šance, ale koncovka ji dnes nevycházela a na vítězství proti Znojmu si tedy muset počkat do dalšího střetnutí.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Kočí (Kometa Brno): Včera jsme hráli utkání v Pardubicích, které odehráli kluci velmi dobře. Dnes se možná nechali trochu zápasem unést, jenom přece někdy se to musí hrát chytře. Chybělo nám i trochu štěstí v koncovce. Postupně dáváme šanci novým klukům ze staršího dorostu (dnes hrál Filip Krejčiřík pozn. redakce) a někteří z nich s námi pojedou i v úterý do Třince.

Rudolf Cakl (Orli Znojmo): Přijeli jsem sem hrát poctivě z obrany, čekat na šance, některé přišly a ty jsme proměnili, takže jsme spokojeni. Včera jsme prohráli ve Zlíně, utkání se klukům nepodařilo, dneska to bylo od nich lepší, a i proto jsme možná vyhráli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
35 Dominik Piskoř 2 0 0 2 2 10
73 Peter Schneider 1 0 0 1 2 0
62 Jakub Zika 1 0 0 1 1 2
10 David Bartoš 0 0 0 0 0 0
21 Jakub Fára 0 0 0 0 1 0
40 Ondřej Horváth 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 2 0
19 Martin Pláněk 0 1 0 1 1 0
7 František Pospíšil 0 0 0 0 0 2
91 Matěj Síkela 0 0 0 0 0 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 2 2
88 Petr Süsser 0 3 0 3 2 2
33 Jiří Tichý 0 0 0 0 1 2
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
17 Radek Vysloužil 0 1 0 1 1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 22 1 21 95.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER